16.05.2017

Arkipäivän henkisyyttä - tyytyväisyys on suurinta vaurautta

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 10. Tyytyväisyys on suurinta vaurautta.

Kulutuskulttuuri hämärtää käsityksemme elämän olennaisista, todellisista rikkauksista. Se on yhteydessä ahneuteen, haluamiseen ja itsekkyyteen. Se saa meidät uskomaan, että tavarat tuovat tyytyväisyyttä. Todellisuudessa vain tyytyväisyys on aitoa hengen vaurautta.

On olemassa terveitä ja epäterveitä tapoja suhtautua siihen, mitä omistamme. Terveeseen tapaan kuuluu ymmärrys siitä, että vain tyytyväisyys on todellista vaurautta. Kuka tahansa pystyy omistamaan tyytyväisen mielenlaadun elämänasenteenaan.

Tyytyväisyys ei tule ulkopuoleltamme, kuten tavarat. Löydämme sen sisältämme pysähtymällä ja näkemällä. Se tuo korkeimman tyydytyksen. Sinun tarvitsee kaivaa omia henkisiä voimavarojasi ja tuntea mielesi.

Saatat asettaa onnellesi ehtoja. Ehdot voivat liittyä omistamiseen tai sosiaaliseen asemaan. Ne ovat kaikki harhoja, mielikuvia. Ne ruokkivat ahneuden ja itsekkyyden yllykkeitäsi. Voit kuitenkin valita toimia toisin.

Olethan tietoinen hengityksestäsi? Hapen läsnäolo ilmassa mahdollistaa sen. Ajattele, kuinka monia tuhansia asioita on pitänyt tapahtua ennen kuin kaikki tämä on tullut mahdolliseksi. Milloin viimeksi tulit ajatelleeksi elämäsi perusehtoja? On tavallista, että emme ajattele niitä. Ja kuitenkin, kaikkein tavallisimmat asiat ovat kaikkein ihmeellisimpiä. Jos ajattelisimme niitä, saisimme yhä uudestaan kokea iloa elämän ihmeestä. Täyttyisimme todellisella hyvänolontunteella, tyytyväisyydellä.

Meidän ei tarvitse ostaa tai omistaa mitään voidaksemme olla onnellisia. Ahneuden vallasta irrottautuminen vapauttaa iloon. Voit saavuttaa vapauttavan ilontunteen jo nyt. Ympäröivä luonto on loputtoman ihmetyksen ja ilon lähde kelle tahansa ihmisistä, myös sinulle. Eikä sinun tarvitse kuluttaa siitä kuin henkäyksellinen ilmaa. Loppujen lopuksi kyse on asenteistasi – sinulla on jo kaikki, mitä tyytyväisyyteen tarvitset. Löydät rajattoman onnen pelkästä hengittämisestä.

Kirjoitussarja perustuu Karmapa Ogyen Trinley Dorjen kirjaan Jalo sydän, kuinka muuttaa maailmaa sisältäpäin.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net