04.04.2017

Arkipäivän henkisyyttä - tee suunnanmuutos tänään

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 4. Tee suunnanmuutos tänään

Sinua tarvitaan – tee suunnanmuutos tänään. Suunnanmuutos tarkoittaa uudenlaisen käyttäytymismallin omaksumista. Meidän on oltava rohkeita ja päättäväisiä, kun astumme ulos kuluttamisen oravanpyörästä. Kulutuskulttuuri perustuu yhä suuremman tavaramäärän myymiseen ja ostamiseen. Se edellyttää, että ymmärrämme ahneuden roolin ja luonteen.

Suunnanmuutos lähtee siitä, että tarkastelet ahneutta ja haluamisen yllykkeitä itsessäsi. Ahneus ja siihen liittyvä kulutusmyönteisyys vahingoittaa sinua ja minua henkilökohtaisesti, sekä yhteiskunnan ja koko maapallon tasolla laajalti eläin- ja ihmiskuntaa. Ahneus sokaisee ostoskiihkomme niiltä maailmanlaajuisilta vaikutuksilta, mitä ylenpalttiselta ostamisella on.

Meidän on uskottava, että suunnanmuutos on mahdollinen. Ahneus ei ole sellainen osa ihmisluontoa, jota emme voisi itsessämme suitsia. Ahneus pääsee valloilleen, kun tietyt syyt ja olosuhteet osuvat yksiin. Esimerkiksi mainokset ovat tehokas keino luoda ahneutta. Ne saavat meidät uskomaan, että onnellisuus seuraa tavaroista, joita mainosten voimin halutaan myydä.

Tee suunnanmuutos tänään. Tutki ahneutta itsessäsi, ja päästä siitä irti. Anna sen virrata, äläkä ruoki sitä ryhtymällä toimintaan sen yllyttämänä. Vähitellen ahneuden yllykkeet laantuvat. Pysy varmana siitä, että suunnanmuutos on mahdollinen. Luonnonvaroja voidaan säästää. Sinun ei tarvitse ostaa, eikä yltää mihinkään ulkoapäin määriteltyyn elintasoon. Voimme olla vapaita kuluttamisesta.

Kirjoitussarja perustuu Karmapa Ogyen Trinley Dorjen kirjaan Jalo sydän, kuinka muuttaa maailmaa sisältäpäin.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net