28.03.2017

Arkipäivän henkisyyttä - sinua tarvitaan

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 3. Sinua tarvitaan

Ihmiskunta voi asuttaa vain yhtä maapalloa, ja se maapallo tarvitsee nyt monta sankaria. Sankareiden odotetaan nousevan vastarintaan kulutuskulttuuria kohtaan – muuten jälkipolville ei jää riittäviä elinehtoja maapallolla.

Enää emme voi odottaa, että joku muu tekee muutoksen puolestamme. Sinun ja minun täytyy tänään ryhtyä tekemään vastuullisia, tietoisia valintoja kuluttamisemme suhteen säästääksemme edes joitain luonnonvaroja lapsillemme ja lastenlapsillemme. Se edellyttää, että me kuluttajina annamme selkeän ja yhdenmukaisen signaalin hallituksille ja yrityksille. Me päätämme itse, mitä ostamme vai ostammeko ollenkaan. Meillä on valinnanvapaus.

Ei ole olemassa yhtä suurta ihmissankaria, joka tulee ja pelastaa maapallon ihmiskunnan ahneudesta kumpuavalta tavaroiden liikakulutukselta. Muutoksen tapahduttava meissä; tavallisissa, pienissä ihmisissä. Yhtenä joukkona olemme suuri.

Liity sankareiden joukkoon. Henkisyydestä kiinnostuneena ihmisenä sinun ei liene vaikeaa kehittää asenteeksesi jaloa pyrkimystä. Pystymme päättämään, että työskentelemme koko sydämestämme muiden hyväksi. Aidosti jalo päätös saa aikaan jaloa, ympäristön kannalta kestävää käytöstä.

Tiibetin kielessä jaloa pyrkimystä käytöksessään noudattavia kutsutaan bodhisattvoiksi. Se tarkoittaa sankaria. Ihmisestä tulee sankari, kun hän omaksuu aidosti jalon pyrkimyksen ja käyttäytyy sen mukaisesti. Meillä on yksi maapallo, joka tarvitsee monta sankaria. Ole yksi meistä

Kirjoitussarja perustuu Karmapa Ogyen Trinley Dorjen kirjaan Jalo sydän, kuinka muuttaa maailmaa sisältäpäin.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net