02.05.2017

Arkipäivän henkisyyttä - raha ja onni

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 8. Raha ja onni

Henkiset, vastuulliset ihmiset ymmärtävät, ettemme voi jatkaa näin. Meidän on ymmärrettävä, etteivät raha ja onni kulje käsi kädessä. Rahan ja onnen todellisen suhteen oivaltamisessa auttaa, kun teet hieman ajatustyötä.

Ajatustyönäsi on pohtia, mitä oikeastaan haet omistamiltasi tavaroilta. Miten ne ovat yhteydessä tunteisiisi ja tunteiden taustalla oleviin tarpeisiisi (turva, onni, rakkaus, hyväksyntä, arvostuksen tarve)? Voi olla, että sinä monien muiden tavoin uskot, että omistaessasi tarpeeksi olet riittävän hyvä. Silloin riität, kelpaat ja olet hyväksytty, rakastettu. Mutta tuovatko tavarat sinulle tätä? Elleivät tuo, mistä voit niitä saada? Ja ennen kaikkea, kuinka voit antaa näitä kokemuksia muille?

Entä millaista mielikuvaa haluat itsestäsi luoda omistamiesi esineiden avulla? Miksi? Rehellinen havainnointi voi ahdistaa ja satuttaa, mutta se kannattaa silti tehdä. Tämän kaiken tiedostaminen on pitkä prosessi, ja kestää joka kestää vähintään joitain viikkoja, tavallisesti useita kuukausia.

Et ole ainoa, joka näinä päivinä oivaltaa rahan ja onnellisuuden todellisuuden yhteyden ja yhteydettömyyden. Sinun oikeutesi on kuulua siihen joukkoon, joka ei enää anna ahneuden, haluamisen, harhaisen irrallisuuden ja itsekkyyden ohjata kulutuskäyttäytymistään. Sinä ja minä voimme yhdessä opetella katsomaan maailmaa erilaisista mielikuvista riisuttuna, sellaisena kuin se todellisuudessa on.

Kirjoitussarja perustuu Karmapa Ogyen Trinley Dorjen kirjaan Jalo sydän, kuinka muuttaa maailmaa sisältäpäin.

 

Jaa tämä:
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net