Anna kasveille henkistä lannoitetta ja saat ne kukoistamaan pixabay.com
28.01.2019

Anna kasveille henkistä lannoitetta ja saat ne kukoistamaan

Voimme hoitaa kasveja henkisesti, ja edistään niiden kasvuakin. Henkinen puutarhanhoito ja joogamaanviljelys tarkoittavat tällaista lähestymistapaa. Tässä hetkessä nämä taidot ovat tarpeen, sillä ympäristö kärsii monenlaisista haasteista.

Ihmisen henkisillä voimilla voi tehdä hyvää myös luonnolle, mikä on upea juttu. Me kaikki voimme vauhdittaa kasvien kasvua pelkästään omalla ajatus- ja rakkausvoimallamme. Juuri nyt on meneillään sellainen muutoksen aika, että tätä taitoa tarvitaan. Kuivuus ja satojen väheneminen on katastrofaalista monessa maassa. Mitä jos alkaisimmekin kasvattaa kasveja ajatusvoiman ja meditaatiovoiman kautta?

Käytännössä henkinen puutarhanhoito (spiritual gardening) tai joogamaanviljelys (yogic agriculture) on yksinkertainen asia. Jokainen parvekeviljelijä tai kukkapurkissa salaattia kasvattava voi lähettää rakkaudellisia kasvuajatuksia kasveilleen. Samoin palstanpitäjä tai maanviljelijä koko palstalle tai pellolle. Keskity pieneksi hetkeksi ja toivota kasville tai viljelmällesi voimia: "kasva hyvin, voi hyvin, rakas kasvi/pelto".

Kun teet näin säännöllisesti, päivittäin tai edes kerran viikossa, kasvi saa runsaasti hoitoaineksia. Oma "siemenestä puuksi" -kokemukseni on rohkaiseva. Pidin kaupasta ostetun luomusitruunan siementä hiukan aikaa vedessä, jota toki kiitin. Sitten laitoin siemenen vain kukkapurkkiin kasvamaan. Muuta kuin henkistä lannoitetta en käyttänyt; joskus kastelin kasvia kananmunien keitinvedellä. Sitruunapuuni on kolmessa vuodessa kattoon asti kasvanut valtava monihaarainen puu.

Joogamaanviljelys perustuu esimerkiksi sille tutkimustulokselle, että meditaatio vaikuttaa kasvien kasvuun ja hyvinvointiin. Ihmisten värähtelykenttä muuttuu meditaatiossa, ja se taas vaikuttaa kaikkeen ihmisten ympärillä. Meditaatio voidaan suunnata vaikuttamaan kasvien hyvinvointiin. Mitä suurempi ryhmä meditoi kasvuvoimaa, sitä suurempi vaikutus. Meditaation vaikutuksesta rauhan luomiseen on tullut tuloksia jo kymmenniä vuosia sitten. Kasvien kasvumeditaatiovaikutusta tarvitaan nyt kipeästi, samoin rauhan meditaatiota.

Tällaiseen toimintaan pystyy kuka tahansa. Voit aloittaa yksin, parin kaverin kanssa tai koota ison porukan. Me olemme varsinaisia henkisiä auttajia, ja ihmisyys onkin korkeinta silloin kun teemme hyvää maailmalle. Samalla teemme hyvää toki myös itsellemme.

Hyvää satoa kaikelle kasvattamiselle!

Jos tarvitset lisätietoja tai haluat tulla mukaan ryhmiini, ota yhteyttä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa tämä:
Riitta Wahlström

Riitta Wahlström on psykologi ja kasvatustieteen lisensiaatti. Riitta on toiminut useita vuosia opettajana ja tutkijana, erikoisalueita ovat jaksamis-, ympäristö- ja kansainvälisyyskoulutukset. Riitta on julkaissut myös mm. teokset Eheyttävä luonto, Wellness by Loving Nature ja Vihreä Hoiva ja Kasvatus, yhdessä Mervi Juusolan kanssa. www.elisanet.fi/taiga

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net