Sammakko

Sammakko

Sammakoiden kurnutus raikaa keväällä lammikoissa ja nuppineulan kokoiset nutipäät kasvavat kilvan alkukesän auringossa. Sammakko tuo puhdistumista ja muutosta, tarvitsetko sitä?

Read more

Pääskynen

Pääskynen

Pääskysestä ei päivääkään...pääskynen tuo siis tulleessaan kesän ja sen myötä loman ja ilon. Mutta mitä muuta pääskynen voimaeläimenä kertoo?

Read more

Apina

Apina

Apina liikkuu kevyesti puiden lehdistöissä tai juoksevat vikkelästi maassa. Apina mielletään veitikkamaiseksi ja iloiseksi ja ne elävät luonnossa isoissa laumoissa.

Read more

Valas

Valas

Valas on älykäs nisäkäs, joka on sopeutunut elämään meressä. Valaan näkö on huono, mutta sen tarkka tutkajärjestelmä kartoittaa koko ajan ympäristöä. Kiehtova eläin.

Read more

Rapu

Rapu

Rapu on äyriäinen, joka suojelee itseään kovalla kuorella. Onko voimaeläimenäsi rapu ja oletko ravun tavoin piilossa kuoressasi?

Read more

Naakka

Naakka

Naakka on varislintu ja onkin sukulaistensa tavoin varsin älykäs lintu. Kiehtooko tämä seurallinen lintu sinua?

Read more

Myskihärkä

Myskihärkä

Myskihärkä on vaikuttava näky, vaeltaessaan laumansa kanssa pohjoisilla tundralla. Kaipaatko myskihärän voimaa?

Read more

Susi

Susi

Susi on yksi vainotuimmista elämistämme. Ennen vanhaan lähes kaikki "pahat" teot laitettiin susien piikkiin ja onhan meillä ihmissutemme, joka kuvannee ihmisen alitajuntaa.

Read more

Majava

Majava

Ihmisen näkökulmasta majava on hyödytön kasatessaan patoja. Luonnon näkökulmasta majava kuitenkin luo paljon elämää valjastaessaan vettä. Mutta millaisia voimia majava sinulle tarjoaa?

Read more

Delfiini

Delfiini

Leikkisä ja ihmisystävällinen delfiini tuottaa paljon hyvää energiaa, onko se sinun voimaeläimesi?

Read more

Orava

Orava

Onko voimaeläimesi iloisesti ja vikkelästi pomppiva orava?

Read more

Tikka

Tikka

Tikka on luonnon rumpali, joka koputtelee siellä täällä ilmoittaen reviiristään.

Read more

Muurahainen

Muurahainen

Muurahainen ei ehkä kiehdo voimaeläimenä, mutta sillä on monia upeita ominaisuuksia.

Read more

Käki

Käki

Käen kukunta kaikuu alkukesällä kauas, harvoin kuitenkaan näkee itse lintua. Käkeen liittyykin paljon erilaisia myyttejä.

Read more

Perhonen

Perhonen

Perhonen on transformaation airut. Se käy elämänsä aikana lävitse monta erilaista muodonmuutosta. Se on myös keveyden ja kauneuden symboli.

Read more

Mäyrä

Mäyrä

Mäyrä on yksi suurimmista näätäeläimistä ja saduissa rosvot ja petkuttajat esiintyvät monesti näätäeläinten muodossa.

Read more

Haukka

Haukka

Uljas ja upea haukka liitetään monesti voimaan ja nopeuteen. Kukapa ei haluaisi itselleen "haukankatsetta"? 

Read more

Jänis

Jänis

Usein jänis esiintyy saduissa joko hyvinkin nokkela tai sitten pelokkaana tutisijana. Mutta aina saa jänis pinkoa karkuun ja niinpä jäniksen teemana onkin pelko.

Read more

Hiiri

Hiiri

Pieni hiiri saa monelle kylmät väreet selkäpiihin, tiedä sitten syytä. Tämä suloinen, nopsajalkainen siimahäntä asustaa lemmikkinä taskunpohjassa tai tulee rapistelee luontopolun äärellä lehden alla.

Read more

Tiikeri

Tiikeri

Suuri ja kaunis tiikeri on loistava uimari ja erakkomainen saalistaja. Se elää etupäässä Itä- ja Kaakkois-Aasian trooppisissa sademetsissä. Tiikerin ulkonäkö vaihtelee asuinpaikan ja alalajin mukaan. Kauniin turkin vuoksi sitä salametsästetään paljon ja se onkin uhanalainen. Tiikeri painaa reilusta sadasta kilosta aina yli 250 kiloon ja sen säkäkorkeus on noin hivenen yli metrin.

Read more

Hirvi

Hirvi

Metsien kätköissä rymistelee hirvi, pitkäjalkainen ja suurikokoinen kruunupää. Hirvi on valtaisa näky, parhaimmillaan se on yli kaksi metriä korkeä ja yli 600 kiloa painava. Hirvi on levinnyt koko Suomeen, tunturialueita lukuunottamatta.

Read more

Ilves

Ilves

Kerran jo sukupuuttoon Suomen metsistä hävinnyt Ilves on hurmaava pörröturkki, jonka elementtinä on luonnollisesti tuli, ja kykynä liikkua eri ajoissa ja ulottuvuuksissa..

Read more

Hevonen

Hevonen

Voimaeläimistä ehkä tunnetuin, hevonen, on ollut ihmisten apuna niin fyysisessä kuin henkisessä työssäkin jo tuhansien vuosien ajan.

Read more

Pöllö

Pöllö

Pöllö on viisas, sillä se voi nähdä asoita mitä muut eivät näe. Sen kyky on nähdä ihmisten kulissien taakse, tekojen motiivit ja asiat joiden kanssa ihmiset kamppailevat.

Read more

Käärme

Käärme

Käärmeeseen liittyy paljon negatiivisia tunteita, niitä pelätään ja vihataan. Saduissa käärmeet liittyvät magiaan ja kuolemattomuuteen.

Read more

Karhu

Karhu

Leppoisa ja voimas karhu on monen voimaeläin. Karhu pitää hunajasta ja nukkuu talven yli. Se on suurimpia pohjoisen nisäkkäitä ja syö sekä kasveja että lihaa.

Read more

Kettu

Kettu

Kettu on satujen tuttu eläin, joka selviää oveluutensa ansiosta monesta pulmasta. Monesti kettu myös jujuttaa toisia ja ottaa kunnian itselleen.

Read more