valontuojat banneri1

Full permaculture design course(PDC) – permakulttuurin suunnittelukurssi, Lahti

 
Aika:

Alkaa: lauantai 26 elokuu 2017 klo:09:00
Päättyy: torstai 07 syyskuu 2017 klo:17:00

Paikka: Elontila, Salmintie 72, Lahti

Yhteystiedot: Elontila, et(at)elontila.fi, 045-8797999, ilmoittatumiset ensisijaisesti lomakkeella joka löytyy Ystävien kotisivulta

Aika: 26.8.-7.9.2017
Paikka: Elontila, Salmintie 72, Lahti
Kouluttaja: George Sobol ja vierailevat luennoitsijat
Hinta: 740 € Elontilan Ystävät ry:n jäsenet, 790 € muut (sis. opetuksen, kurssimateriaalin, ruokailut, majoituksen, saunan)
Ilmoittautuminen ja ennakkomaksu: Sitova ilmoittautuminen 11.8.2017 mennessä ensisijaisesti ilmoittautumislomakkeella tai et(at)elontila.fi tai puh. 045-8797999. Kurssille ilmoittautuminen vahvistuu, kun ennakkomaksu (25 % koulutuksen kokonaishinnasta) on suoritettu. Ennakkomaksu palautetaan maksun suorittaneelle vain, jos Elontila Ystävät ry peruuttaa koulutuksen tai osallistujan pätevästä syystä (todennus esim. lääkärintodistuksella).
Peruutusehdot: Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuneista peruutuksista ilman pätevää syytä veloitetaan koko osallistumismaksu.

Permakulttuuri on suunnittelufilosofia ja -menetelmä, jonka tavoitteena on kehittää luonnon toimintaa ja muotoja jäljentäviä maisemakokonaisuuksia tuottaen kestävällä tavalla ruokaa, kuituja ja energiaa paikallisiin tarpeisiin. Se luo pohjan kestävälle maankäytölle ja yhteisön ja talouden kehittämiselle. Permakulttuuri tarjoaa harmonisen, eettisen, luovan ja inspiroivan vastauksen globaaleihin ympäristökysymyksiin. Se painottaa työskentelyä yhdessä luonnon kanssa eikä sitä vastaan.

Kurssi

Kurssi auttaa osallistujia määrittelemään askeleet kohti positiivista muutosta - sekä yksilön, perheet että yhteisön tasolla.

Kurssilla perehdytään permakulttuurin etiikkaan, periaatteisiin ja suunnitteluprosessiin. Suunnitteluprosessin kautta käydään läpi niitä tekniikoita ja työkaluja, joilla kohennamme maaperän ja veden elinvoimaisuutta ja lisäämme ympäristön monimuotoisuutta.

Kurssilla oppiminen tapahtuu osallistavilla opetusmenetelmillä. Se koostuu luennoista, keskusteluista, ryhmätöistä, käytännön maastoharjoituksista, video- ja DVD –esityksistä ja vierailukäynneistä. Kurssilaisilla on mahdollisuus myös esitellä omia permakulttuuriprojektejaan.

Opetuskielenä on englanti.

Kurssi on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita permakulttuurista, kestävämmästä elämäntavasta ja tulevaisuudesta, luonnonmukaisesta viljelystä ja uskovat, että meidän tulee löytää tapoja, joilla huolehdimme itsestämme, toisistamme ja kotiplaneetastamme. Kurssi soveltuu ympäristöalan ammattilaisille ja opiskelijoille, arkkitehdeille, maisema-arkkitehdeille, luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille, hortonomeille, biologeille, kasvattajille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssi antaa valmiudet

- havainnoida luonnon rakennetta ja periaatteita ja soveltaa niitä arjen käytäntöihin.
- hyödyntää permakulttuurin etiikkaa, periaatteita ja suunnittelutyökaluja kestävämpien rakenteiden, yhteisöjen ja systeemien luomiseen.
- ymmärtää maaperästä ja vedestä huolehtimisen merkityksen.
- käyttää permakulttuuria oman kestävämmän elämäntavan rakentamiseen.
- ymmärtää, kuinka permakulttuurisuunnittelua voidaan soveltaa viljelyyn, puutarhoihin, energiakysymyksiin, rakentamiseen, ympäristösuunniteluun, ympäristökasvatukseen ja yhteisöihin.

Permakulttuurikurssi on 72 tuntia kestävä full design –kurssi ja sen läpikäyneet saavat kansainvälisesti arvostetun ”Certificate in Permaculture Design” –diplomin. Kurssi antaa pohjan valmistua permakulttuurisuunnittelijaksi tai kouluttajaksi. Kurssin kouluttaja George Sobol on toiminut permakulttuurikouluttajana jo vuodesta 1989. Hän on toiminut Permaculture Association –järjestön puheenjohtajana Englannissa useita vuosia ja tällä hetkellä hän koordinoi permakulttuuriprojektia permakulttuurikoulutusten ja kouluttajakoulutusten edistämiseksi.

Kurssin toteuttaa Elontilan Ystävät ry yhteistyössä Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus Vision kanssa.