valontuojat banneri1

20 helmi 2015

Miten päästää irti ihmisistä, joille ei ole sijaa elämässäsi?

Kirjoittanut 

Yksi vaikeimmista asioista elämässä on päästää irti ihmisistä, joita eniten rakastamme. Pidämme heistä kiinni tiukasti, peläten että ilman heitä emme ole mitään. Pelkäämme, että ilman heitä sydämessämme tuntemamme rakkaus katoaa ikuisesti. Kiinnittäytyminen häiritsee rakkautta, jota tunnemme heitä kohtaan. Se tuhoaa rakkauden puhtauden ja kauneuden.

Jotkut linnut eivät vain ole häkkilintuja. Niiden höyhenet ovat liian värikkäät, laulut kauniita ja villejä. Joten joko annat niiden mennä, tai muutoin ne lentävät karkuun kun avaat häkin oven niitä ruokkiaksesi. Se osa sinua, joka tiesi, että vangitseminen oli väärin, ilahtuu. Mutta paikka jossa elät on paljon ikävämpi ja tyhjempi niiden lähdettyä. -Stephen King

Deepak Chopra kuvailee tilannetta parhaiten:

Rakkaussa on tilaa sille, että rakastettusi on erilainen kuin sinä. Takertuminen puolestaan vaatii sinun tarpeisiisi ja haluihisi mukautumista. Rakkaus ei aseta vaatimuksia. Kiinnittäytyminen on suuren vaatimuksen ilmaisu - "Tee minut kokonaiseksi". Rakkaus on kahta ihmistä laajempi. Takertuminen pyrkii sulkemaan kaiken muun kahden ihmisen ulkopuolelle.

Seurustelin entisen poikaystäväni kanssa 10 vuotta, ja vaikka on/off-suhteemme muuttui myrkylliseksi ensimmäisten kolmen vuoden jälkeen, minusta oli mahdoton päästää irti, sillä tiesin että ilman häntä olisin onneton. On ironista, että olin jo onneton - me molemmat olimme.

Huolimatta siitä, miten paljon kärsit, et ikinä halunnut luopua noista muistoista. -Haruki Murakami

Irti päästämisen ei tarvitse olla vaikeaa. Itse asiassa siitä tulee aina vain helpompaa kun opimme hyväksymään, arvostamaan ja rakastamaan itseämme sellaisena kuin olemme - ja sellaisina kuin emme ole. Irrottautuminen ja irti päästäminen auttaa sinua palaamaan rauhalliseen tilaan.

Elämässä tulee hetki, jolloin on toimittava oikein ja kunnioittaa itseämme ja meitä ympäröiviä ihmisiä. Päästät irti suhteesta, et rakkaudesta jota tunnet tätä henkilöä kohtaan.

Jos rakastat jotakin tai jota kuta, ja tunnet että on aika päästää irti, tee niin. Se voi sattua ensin, mutta kun kipu on mennyt ohi, tunnet uhkuvasi elämää toisin kuin ikinä ennen. Alat nähdä asiat uudesta näkökulmasta ja ymmärrät, että irti päästäminen on merkki vahvuuesta, rohkeudesta ja suuresta rakkaudesta.

Et päästä irti siksi, ettet enää välitä, tai siksi ettet tarvitse näitä ihmisiä elämässäsi, vaan koska ymmärrät että he ovat onnellisempia toisaalla. Sinä olet onnellisempi toisaalla.

Tästä on kyse todellisessa rakkaudessa. Todellinen rakkaus ei ole sidoksissa materiaan, joten vaikka olette fyysisesti erossa, sielunne ovat ikuisesti yhteydessä.

Särkyneitä perheitä ei ole olemassakaan. Perhe on perhe, eikä sitä määrittele avioliitot, erohakemukset tai adoptiodokumentit. Perheet luodaan sydämessä. Perhe lakkaa olemasta vain silloin, kun sydän lakkaa pitämästä siteitä yhdessä. Jos katkaiset nuo siteet, ihmiset eivät enää kuulu perheeseesi. Jos luot noita siteitä, ne ihmiset kuuluvat perheeseesi. Ja jos vihaat noita siteitä, nuo ihmiset kuuluvat edelleen perheeseesi, sillä se mitä vihaat, pysyy elämässäsi. -C. JoyBell C.

Jos et ole löytänyt tapaa olla rauhassa itsesi kanssa, etkä ole löytänyt tapaa olla onnellinen omillasi, on hyvin mahdollista ettet olisi onnellinen rakastamasi ihmisenkään kanssa. Et voi odottaa toisilta sitä, mitä et pysty itse antamaan. Rakasta itseäsi. Ole hyvä itsellesi.

Muuta ajatusmallejasi ja tapaasi puhua. Puhdista sisäinen dialogisi. Opettele puhumaan itsellesi ja itsestäsi tavalla, jota käytät rakkaimpiasi kohtaan.

Meditoi. Vietä aikaa yksinäsi. Kävele luonnossa aistit avoinna. Kirjoita ajatuksistasi ja tunteistasi. Tee jotain, mihin suhtaudut intohimoisesti. Mene ulos ystäviesi kanssa. Naura, tanssi, ole hölmö, ole outo, leikkisä ja lapsellinen. Tee kaikkia niitä asioita josta nautit ja jotka saavat sinut nauramaan.

Kohtele itseäsi ystävällisesti, rakastaen ja myötätuntien, opi ilmaisemaan kiitollisuutta elämän sinulle antamista lahjoista. Siirrä huomiosi pois asioista jotka aiheuttavat kipua, stressiä, huolia, pelkoja ja onnettomuutta asiohin, jotka saavat sydämesi laulaamaan, asioihin jotka tekevät sinut onnelliseksi.

Kaikki on ohimenevää, ja mitä enemmän opit nauttimaan omasta seurastasi, sitä helpommaksi ajatus irtipäästämisestä muuttuu. Yhtäkkiä elämästä tulee helpompaa. Päästä irti ja luota siihen, että elämällä on parempia suunnitelmia varallesi. Kulje virran mukana, älä sitä vastaan.

Ole kuin luonnonvoimat: kun tuulee, on pelkkää tuulta, kun sataa, on pelkkää sadeta, kun pilvet kulkevat, aurinko paistaa niiden läpi. -Lao Tzu, Tao Te Chin

Miksi pitäytyä hyvään, kun elämä haluaa antaa parempaa? 

 

Viimeksi muutettu 07 elo 2017

1 kommentti

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.