21 loka 2014

Rakkaustarinasi

Kirjoittanut 

”Ihminen tarvitsee silittämistä, kutittamista ja kyljessä nyhjäämistä. Kosketus on vauvasta vaariin ensimmäinen ja viimeinen tapa olla yhteydessä toiseen ihmiseen. Ehkä emme tarvitsekaan yhä uusia mobiililaitteita, vaan käsiä, joilla on silittämisen taito.” – Maarit Tastula

Tämä artikkelin intentio on auttaa sinua kirjoittamaan omilla käsilläsi unelmiesi rakkaustarina, jonka sinä olet vilpittömin sydämin unelmoinut todeksi. Toiveeni on myös, että kirjoitusprosessi auttaa sinua elämään sen todeksi. Toivon, että kirjoittamalla ja lukemalla tarinaa pääset eroon kaikesta, mikä ei ole antanut sinun aiemmin vastaanottaa unelmiesi rakkaustarinaa. Toivon, että pian sinun kätesi vapautuvat kirjoittamisesta unelmiesi kumppanisi hellimiseen.

Selkeys on kaiken a ja o, kun haluat vetää rakkaasi puoleesi. Selkeyttämisen apuna kirjoittaminen on mielestäni vailla vertaa. Kaikki eivät kuitenkaan ole tottuneita kirjoittamaan, joten minä autan sinua siinä. Tarjoan sinulle tässä jutussa rakkaustarinan rakenteen ja apukysymyksiä sen elävöittämiseksi. Jos tarinan kirjoittaminen kuitenkin osoittautuu ylitsepääsemättömäksi, minä kirjoitan tarinan puolestasi sinun toiveittesi mukaan. [1]

Kun alat kirjoittamaan tarinaa, huomaat ehkä muutoksia ja muutoshalua myös itsessäsi. Se on positiivinen merkki. Alat tehdä itsestäsi hedelmällistä maaperää rakkaudelle kasvaa. Sinun ei tarvitse muuttua joksikin toiseksi vetääksesi puoleesi rakkautta, mutta rikkaruohoista on aina hyvä päästä eroon, jotteivat ne tukahduta kukoistusta. Tärkeää on myös ravita maaperää eli rakastaa itseäsi niin kuin haluaisit rakastaa unelmiesi rakastettua tai haluaisit hänen rakastavan sinua.

Ota kaikki aistisi käyttöön kirjoittaessasi tarinaa. Sinun täytyy kyetä näkemään itsesi elämässä sitä rakkaustarinaa, jota sydämesi halajaa. Kuvittele myös miltä tuntuisi olla suhteessa unelmiesi kumppanisi kanssa. Kuvittele, että hän istuu selkäsi takana. Tunne kuinka hengitätte samaan tahtiin. Hänen kätensä ovat sinun ympärilläsi ja tunnet kuinka hänen kehonsa painautuu sinua vasten hengityksen rytmissä. Kuvittele myös miltä hän kuulostaa. Kuuntele kuinka te nauratte ja itkette vapautuneesti. Kerrot hänelle salaisuuden itsestäsi tietäen, ettei hän tuomitse sinua, vaan arvostaa ja rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet. Tunne kuinka ihanaa on olla näin turvassa, näin arvostettu ja rakastettu. Kuvittele miltä hän tuoksuu ja mille hän maistuu.

Ehkä haluat lukea tarinaasi aina, kun alat menettää uskon elämänkumppanisi löytymiseen. Tai lue muiden tarinoita nettisivultamme uskosi vahvistukseksi. Ja eipä aikaakaan, kun luet siitä otteen omissa häissäsi - olettaen, että haluat naimisiin. Muista lisätä myös se tarinaasi.

Nyt yksityiskohtaisempien ohjeiden pariin:

1. Kirjoita tarina nopeasti. Älä mieti kielioppia ja muita muotoseikkoja, kirjoita vain mitä sydämesi haluaisi kokea.

2. Henkilöhahmot. Kuvaile unelmiesi kumppania kymmenellä ominaisuudella. Kuvaile itseäsi kymmenellä ominaisuudella. Millainen sinä olet unelmiesi kumppanisi kanssa? Tuoko hän sinusta parhaat puolet esiin? Mitä ne ovat? Miten voit nähdä kumppanisi juuri sinulle oikeana elämäsi jokaisena päivänä?

3. Ympäristö. Mihin maahan tarina sijoittuu? Kaupunkiin, maaseudulle vai molempiin? Mitä muuta osaat kertoa paikoista, jossa rakkaustarinasi tapahtuu?

4. Tarinan vaiheet:
- Tapaaminen. Missä se tapahtuu? Miten ja miksi kumppanista viehätytään?
- Ihastuminen. Miten hänet vedetään puoleen/Miten hän vetää sinut puoleensa? Mitkä tarpeet hän täyttää ja miten?
- Seurustelu. Mitä seurusteluun kuuluu? Kauan se kestää? Mitä haluat antaa suhteessa kokeaksi itsesi arvostetuksi? Mitä sinun täytyy saada suhteessa kokeaksesi itsesi rakastetuksi?
-Intiimi suhde. Missä vaiheessa rakastelette? Millaista se on? Kuinka usein haluat rakastella?
-Rakastuminen. Milloin tiesitte olevanne rakastuneita toisiinne?
-Sitoutuminen. Menettekö naimisiin vai osoitatteko sitoutumistanne toisiinne jollain muulla tavalla toisillenne ja yhteiskunnalle? Millaiset häänne ovat ja missä ne pidetään? Lähdettekö häämatkalle jne.?
-Missio. Onko teillä yhteinen elämäntehtävä?
-Suhteen mahdolliset haasteet ja niistä ylitse pääseminen.

Lähetä rakkaustarinasi meille osoitteeseen info(at)virtuousarts.com – joko heti sen kirjoitettuasi tai rakkaustarinasi manifestoiduttua – ja julkaisemme sen haluamallasi nimimerkillä nettisivuillamme virtuousarts.com/rakkaustarinasi.php. Lähetettyjen rakkaustarinoiden kesken jaetaan Ystävänpäivänä 14.2.2015 ilmainen Apsara’s Dance -romaani.

"Jokaisella on mandaatti rakentaa katedraali. Pitää vain uskoa, tahtoa ja tarttua vasaraan. Ja ennen kaikkea varautua uskon puutteeseensa." - Tommy Hellsten

Olipa kerran nuori nainen, joka rakasti rakkaustarinoita. Se olen minä, Johanna Maria Davies. Todennäköisesti ainakin osittain tästä syystä olen saanut myös elää todeksi monta kaunista rakkaustarinaa. Niiden ja ystävieni rakkaustarinoiden inspiroimana kirjoitin englanninkielisen rakkausromaanin Apsara's Dance.

Olen myös elämäntaitovalmentaja, kansainvälisesti sertifioitu NLP-coach ja työssäni olen huomannut, että ihmisten ei ole aina helppoa vetää haluamaansa rakkautta puoleensa. Tästä syystä päätin sen lisäksi, että jatkan fiktiivisten rakkaustarinoiden kirjoittamista muiden viihdykkeeksi, auttaisin ihmisiä luomaan ja elämään unelmiensa rakkaustarinoita toteen. Oman rakkaustarinan luominen toimii hyvänä karttana rakkauden löytymiselle, sen lisäksi tarvitaan myös kompassi, joka löytyy sydämestämme ja uskallusta lähteä seikkailuun. Korvaamaton on myös kanssamatkustajien tarjoama vertaistuki.

Rakkaudella,

Johanna Maria Davies

[1] Kysy lisää tarinan kirjoittamisesta puolestasi: info(at)virtuousarts.com.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account