26 helmi 2014

Rakkaus kauneuslääkkeenä

Kirjoittanut 

Miehille ulkonäkö on kumppania valitessa yksi tärkeimmistä kriteereistä, Williard F. Harley toteaa kirjassaan His Needs, Her Needs. Se lienee yksi syy siihen, että naiset käyttävät suuret määrät rahaa ulkoiseen kauneuden kohotukseen muuan muassa vaatteiden, korujen ja kauneusleikkausten muodossa. Molemmat tuntuvat unohtavan, että se tärkein kauneutta synnyttävä tekijä löytyy kuitenkin sisältämme ja se on rakkaus.

Yleensä ihmiset toivovat elämältä sekä rakkautta että rahaa. Kukaan ei kuitenkaan kuvittele, että sopiva summa rahaa siirtyy hänen pankkitililleen, jos niin on tarkoitettu. Kaikki tietävät, että sitä saadakseen on mentävä töihin tai sijoitettava viisaasti. Rahaa voi myös periä, mutta rakkautta ei. Jokainen joutuu tekemään jotain rakkauden eteen.

Sari Norkola

Vesi vanhin voitehista, mutta rakkaus on paras. Näin uskon minä ja muutama muukin, joiden ajatuksia tässä artikkelissa esittelen. Entä mihin sinä uskot? Masaru Emoto on tehnyt Japanissa tutkimusta, jonka mukaan rakkaus vaikuttaa jopa veden koostumukseen kaunistavalla, harmonisoivalla tavalla. Mitä voimme siis tehdä rakkauden ja siten myös kauneuden esiintuomiseksi?

Kun usko aktiiviseen toimintaan puuttuu, on helpompi vastaanottaa passiivisesti sitä mitä saa, mutta eikö olisi kiehtovaa osata luoda rakkautta. Suomeen rakkausvalmennuksen tuonut edesmennyt Sari Norkola sanoo rakastumisen salaisuuden olevan näkymätön, sähkön kaltainen eroottinen energia, jota voi itse vahvistaa ja jolla voi leikkiä. Miten tuohon energiaan sitten päästään käsiksi?

Kaikki lähtee omasta suhtautumisesta. On ihan OK nähdä asiat vaaleanpunaisten silmälasien läpi. Sri Swami Sivananda sanoo, että jumalalliset ajatukset saavat kasvot loistamaan. Mikä ilmaisisikaan jumalallista sen paremmin kuin rakkaus kaikissa eri muodoissaan?

Romantiikka on yksi tie kohti rakkausenergiaa, mutta sinne on olemassa myös oikopolkuja. Ensimmäinen oikopolku rakkausenergiaan on hellyys. … Toinen oikotie rakkausenergiaan on myötätunto. … Kolmas oikotie rakkausenergiaan on visualisointi.

Sari Norkola

Edellä mainittujen lisäksi suosittelen myös kiitollisuutta. Ehdotan, että aamulla herätessäsi kiität levosta, vaikkei se olisikaan ollut niin rentouttavaa ja ravitsevaa kuin olisit toivonut. Sen jälkeen voit kiittää kasvoista, jotka vieressäsi näet – oli ne sitten ihmisen tai lemmikin kasvot, tai vaikka kasvot valokuvassa. Seuraavaksi voit kiittää rauhasta, terveydestä, aamupalasta ja tulevan päivän seikkailuista. Aamupalaa syödessä voit keskittyä todella haistamaan ja maistamaan ruokaasi ja jos kaipaat vielä jotain lisävirikkeitä, voit visualisoida rakkautta elämääsi vaikka näin:
Leikitään, että tänään on täydellinen päivä. Kaikki on mahdollista. Voit olla juuri se ihminen, joka haluat ja elää unelmiesi elämää. Mitä sinä tekisit? Mitä näkisit, kuulisit, tuntisit, haistaisit ja maistaisit? Ole mahdollisimman yksityiskohtainen. “Jumala on yksityiskohdissa.” Todd Wissler kertoo artikkelissaan, että alitajunta – joka kontrolloi kehosi toimintoja – ei erota todellista ja kuviteltua.

Mieti vaikka tilannetta, että olet ihastunut. Ajatus ihastuksesta saa sydämesi sykkimään, perhoset lentemään vatsassasi, kädet hikoamaan, posket punastumaan tai saatat vaikka kadottaa ruokahalun. Kaikki onni ja autuus rakkaudesta on vielä täysin kuviteltua, mutta se on kouriintuntuvaa.

Sinun täytyy vain uskoa omaan kuvitelmaasi. Uskoa täytyy vahvistaa, muuten se lakastuu. Aivan kuten ihastuskin yleensä laimenee, jos sille ei saakaan vastakaikua tai selviää, että kaikki olikin väärinkäsitystä. Mutta vaikka usko rakkauteen olisikin väärinkäsitystä, niin mikään ei voi poistaa sitä hyvää oloa, jota olet siihen uskoessa tuntenut. Siispä suosittelen, että valitset joka aamu uskovasi rakkauteen. Visualisoi sitä elämääsi, manifestoi sitä romantiikan, hellyyden ja myötätunnon kautta, sekä etsi vahvistusta uskollesi.

Eli olitpa sitten mies, joka haluaisi kauniimman kumppanin tai nainen, joka haluaisi olla kumppanilleen kauniimpi, paras tapa on rakastaa sekä itseään että lähimmäisiään.

 

Jotkut valittavat
että meillä ei ole todellista valinnanvapautta,
minä en ymmärrä tällaista puhetta,
sillä voimme aina valita rakkauden
ja anteeksiannon,
voimme valita myötätunnon
ja suvaitsevaisuuden,
ja kun niin teemme
kohtalomme muuttuu.
Jos emme näe valinnanvapautta,
emme ymmärrä luovuutta
emmekä elämisen taidetta
ja olemisen vapautta,
rakkaudessa eläminen
on luovuuden juhlaa!

Taavi Kassila

 

Teksti:
Johanna Maria Davies (VTM)

Lähteet:
Emoto, Masaru (2010): Water Crystals:
http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

Harley, Williard F. (1986): His Needs, Her Needs

Norkola, Sari (2001): Rakkausmagneetti

Sivananda, Sri Swami (1996): Thought Power: http://www.dlshq.org/download/thought_power.htm

Wissler, Todd (2014): Subconscious Mind: http://www.newagearticles.com/Article/The-6-Key-Points-To-Your-Subconscious-Mind-Power/1102

Lisätietoa

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account