kesatauko kuudesaisti.net

Maailma on lintulaudalla

Maailma on lintulaudalla

Rakensin lintulaudan. Sahasin, naulasin, liimasin ja sain kasattua linnuille suojaisan ruokailupaikan. Katon peitin vielä jäkälällä niin ettei vaikutelma olisi liian keinotekoinen. Kiinnitin pienen mökkini keittiön ikkunaan siten että näkisin kaikki vierailijat pöydän ääressä istuessani. Yksi talipallo löytyi ensihätään ja sitten vain odottamaan.

Lue lisää

Punainen päiväkirja

Punainen päiväkirja

Rakas päiväkirja…näin minä aloitin ja luulin että niin täytyikin aloittaa. Päiväkirja on punakantinen ja siinä on kannessa luukku johon voi asettaa valokuvan. Kullanvärinen lukko sulkisi salaisuuteni. Elettiin vuotta 1967 jolloin olen kahdeksanvuotias.

Lue lisää

Luopumista

Luopumista

Sade ryöppyää vesikouruista vaahdoten ja pihaa koristelevat keltaiset lehdet. Pihlajanmarjat nuokkuvat oranssinpunaisina ruokailijoita odottaen. Syksy on alkanut. Kun haikeat syyslaulut kouluvuosilta palaavat mieleen lintuparvien kokoontumista seuraillen, huomaan ihmetteleväni tunnetilaani. Tunnenko oikeasti haikeutta valon vähetessä ja kesäisten päivien muuttuessa muistoiksi?

Lue lisää

Elämäni horisontti

Elämäni horisontti

Kaunis kesäinen ilta. Järvi on tyyni. Satunnaisen veneen nostattamat pehmeät aallot keinuvat rantakiviä vasten hajottaen kelluvan siitepölylautan pieniksi pirstaleiksi. Veden tuoksu, aaltojen ääni yhdistettynä kostean rannan kasvillisuudesta nousevaan kesätuoksujen kirjoon. Yhtäkkiä minä tunnen ja muistan. Siirryn ajassa yli viisikymmentävuotta taaksepäin. Hetken piipahdan ajassa jota ei enää ole, muistan tytön rannalla.

Lue lisää

Ystävyydestä

Ystävyydestä

Ystävä. Sieluntoveri. Ihminen, johon voimme tukeutua vaikeina aikoina ja joka saa myös meidän tukemme sitä tarvitessaan. Hän on mukana elämämme iloissa ja suruissa.

Lue lisää

Visuaalista runoutta

Visuaalista runoutta

Mielenkiintoni on viime aikoina etsiytynyt yhä enemmän itselleni uudelle alueelle; olen löytänyt visuaalisen runouden. Aluksi luulin että kyse on tämänhetkisestä trendistä, mutta yllätyksekseni visuaaliseksi runoilijaksi luetaan henkilö joka syntyi jo 1500-luvun lopulla.

Lue lisää

Kuka sinä olet?

Kuka sinä olet?

Kirjoittajaryhmässä tehty peiliharjoitus on jäänyt askarruttamaan mieltäni. Harjoituksessa ryhmäläiset seisovat piirissä ja pitelevät peiliä vierustoverilleen siten että tämä voi katsella itseään kaikessa rauhassa ja miettiä näkemäänsä. Kuka peilistä katsoo?

Lue lisää

Erityisiä hetkiä

Muistatko hetken jolloin aistit oman mielenrauhasi, hetken jolloin tunsit kaiken olevan tasapainossa? Tunsit olevasi oikeassa paikassa oikean aikaan. Et miettinyt tulevaa, et murehtinut mennyttä. Olit. Olit täydellisesti läsnä hetkessä. Tunsit olevasi yhtä ympäristösi kanssa, osa suurempaa kokonaisuutta ja jossain syvällä tietoisuudessasi oivalsit yhteytesi muuhun luomakuntaan. Magical moments...

Lue lisää