kesatauko kuudesaisti.net

Kosmisten ja luonnonvoimien harmoniaa

Täyden kuun luoma salaperäinen tunnelma kiehtoo ja lumoaa ja herättää tunteita, etenkin romanttisia tai pelottavia tunteita. Kirjoissa, runoissa, elokuvissa ja valokuvissa sitä on kuvattu lukemattomilla tavoilla. Täysikuu vaikuttaa monien ihmisten mieleen ja nukkumiseen.

Lue lisää...

Ikää tulee, mutta tarvitseeko ruveta vanhaksi?

Päivä päivältä sitä kertyy lisää, ikää, vuosia, vuosikymmeniä. Miksi iän karttuminen näkyy toisissa enemmän kuin toisissa?

Lue lisää...

Elinvoimaa ja energiaa

Tulee aika, jolloin energioiden tasapainottaminen kuuluu jokaisen päiväohjelmaan, energia-anatomiaa opetetaan lapsille koulussa ja aikuisille kursseilla. On itsestään selvää, että ihmiset tasapainottavat energioitaan pitkin päivää tarpeen mukaan. Palaamme luonnollisiin hoitoihin, joita on tehty eri puolilla maailmaa kautta aikojen.

Lue lisää...

Unelmista

Niitä on meillä kaikilla, monenlaisia. Unelmat tuntuvat minusta hieman vahvemmilta kuin haaveet. Haaveilijoista tulee mieleen, että he leijailevat jalat irti maasta.

Lue lisää...

Herkkyyden hyödyistä

Herkkyys tuottaa monenlaista harmia tavallisessa elämässä, mutta se suojaa mieltä ja sielua saastalta.

Lue lisää...

Mietteitä pääsiäiseksi

Maailmalla myllertää, pahuuden voimat herättävät pelkoa ja voimattomuuden tunteita. Haluan jakaa tässä muutamia kohdalle osuneita minua sävähdyttäneitä ajatuksia.

Lue lisää...

Voiko takoa järkeä päähänsä?

Elämä ei aina solju vaivattomasti eteenpäin, vaan silloin tällöin saattaa edessä olla tenkkapoo, ei tiedä mitä pitäisi tehdä, mihin suuntaan lähteä, siis umpikuja. Takoa järkeä päähän on sanonta, joka ei arvattavasti viittaa EFT-naputteluun, mutta se toimii siinä mielessä, että on turha lamaantua toimintakyvyttömäksi stressin takia tai jäädä kiinni menneisyyteen tai pelkoihinsa, kun voi takoa itsensä liikkeelle.

Lue lisää...

Ulkoista ja sisäistä kevätsiivousta ja sielullista hygieniaa

Ihana kevätaurinko ulkona lämmittää jo hieman ja valaisee mieltä. Vaan annapas olla, kun se valaisee ikkunan ja jää valoläiskänä lattialle, niin mieli mustuu. Kovasti saa töitä tehdä, mikäli meinaa ohittaa ne näkymät tarttumatta rättiin.

Lue lisää...

Terveys on enemmän kuin vain sairauden puuttumista

Suurimman osan siitä, mitä ajattelemme terveydestä, olemme omaksuneet vallitsevista käsityksistä, mutta vallitsevat käsitykset muuttuvat ajan myötä.

Lue lisää...

Itsensä rakastamisesta

Monia asioita pitää itsestään selvinä eikä ajattele niitä sen enempää. Minulle yksi sellainen asia oli itsensä rakastaminen. Ensimmäisen kerran kuulin siitä tyttäreni Innan nettiseminaarissa. Hän kertoi ”Itsensä rakastamisen 10-oksaisesta puusta”, jonka Christine Arylon on kehittänyt kuvaamaan asiaa.

Lue lisää...

Totuus voidaan tietää, hyvä voidaan vain tehdä

Kuva nykyajan ihmisestä: ”Tässä on hän, ja hänen yläpuolellaan on Mikael, suuri aurinkohenki, joka tuo tullessaan henkistä ajattelukykyä antaen voimia toimia henkisestä ajattelusta käsin. Hän alapuolellaan ja hiukan hänen takanaan on Rafael, Merkuriuksen henki muuntaen seksuaalista rakkautta rakkaudeksi ihmiskuntaa kohtaan, omistamishalua rakkaudeksi maailmaa kohtaan, hävittämisen halua rakkaudeksi kehitystä kohtaan.” (Bernard .C.J. Lievegoed, Kohti 2000-lukua)

Lue lisää...

Energioista ja värähtelyistä

”Ellemme pysy hengen yhteydessä, meidän energiakenttämme hidastuu aineellisen maailman elementtien tasolle, sellaisten kuin viha, kateus ja syyllisyydentunne. Silloin energiakenttäämme syntyy niin suuri aukko, että muut hitaasti värähtelevät taajuudet pääsevät tunkeutumaan kehoomme ja ottamaan sen valtaansa.” (Wayne W. Dyer Ota henkinen voimasi käyttöösi-kirjassa)

Lue lisää...

Miten rukous tavoittaa sen, jonka puolesta se rukoillaan?

Monet meistä rukoilevat rakkaittensa puolesta, kirkkoihin voi jättää esirukouspyyntöjä, on olemassa rukouspiirejä, joiden osanottajat rukoilevat niiden puolesta, joille on esirukousta pyydetty.

Lue lisää...

Mietteitä ja poimintoja matkan varrelta

Olen kirjoittanut herkkyyksistä useamman kerran, mutta mainitsen tässä vielä muutaman hieman toisenlaatuisen.

Lue lisää...

”Älkää tehkö pahalle vastarintaa.”

Tämä Vuorisaarnan kohta kuulostaa mahdottomalta toteuttaa. Miten voit olla vastustamatta pahaa? Ellet vastusta, joudut helposti kynnysmatoksi, jonka yli kävellään ja johon pyyhitään vielä jalatkin. Täytyyhän sinun ilmaista millaisia arvoja sinulla on.

Lue lisää...

”Mitä sydämeemme kylvämme, sitä siellä kasvaa.”

Olen harmitellut asioita ja kuvia, joita mieleeni pulpahtelee tuon tuostakin. Filmeistä ja kirjoista jää mieleen tapahtumia, jotka jäävät vaivaamaan – epäoikeudenmukaisuus, vääryys, petos; kun uhrit kärsivät ja keplottelijat/ väärintekijät selviävät joutumatta vastuuseen teoistaan.

Lue lisää...

Syystunnelmia

Syksyllä lahjansa antanut Äiti maa asettuu lepäämään, syysloiston keltaisena, oranssina ja punaisena koreilevat puut sirottelevat valon värejään maahan viimeisiksi väripilkuiksi ruskettuvalle nurmelle.

Lue lisää...

Ajattelu ei tapahdu tyhjiössä

Ajatukset ovat mielenkentän tapahtumia, jotka eivät ole vain sen henkilön tiedostettavissa, josta ne ovat lähtöisin, vaan myös toisten. Sanat ovat Tri Valerie Huntin kirjasta ”Infinite Mind”.

Lue lisää...

Pidä energiakenttäsi puhtaana

On hyvä pitää mielessä, että sinä voit itse vaikuttaa voimakkaasti energiakenttäsi puhtaana pitämiseen ja sinulla voi olla tervehdyttävä ja puhdistava vaikutus lähelläsi olevien ihmisten energiakenttiin. Voit tuoda toisille rakkautta, rauhaa ja korkeampia henkisiä energioita.

Lue lisää...

Arvon mekin ansaitsemme

Suvun vanhin täyttää vuosia. Miten päivänsankaria huomioidaan hänen juhlapäivänään? Miten häntä juhlitaan? Riittääkö, että nautitaan tarjoilusta ja seurataan lasten touhuja?

Lue lisää...

Tiedätkö ketä kuuntelet, kenen joukkoihin kuulut?

Kun kuulet jonkun puhuvan, tiedostatko mistä lähteestä hän puheensa ammentaa? Tunnistatko herättääkö puhuja sinussa parempia tunteita, vai vetoaako hän huonompiin, alempiin puoliisi?

Lue lisää...

Millaiset ovat ajatuksesi, sellainen olet itse oleva

Valittamalla ja motkottamalla jostain asiasta pysyy kiinni siinä. Päästäkseen irti on välttämättä muutettava suhtautumistaan.

Lue lisää...

Hiljaisuuden puutarha – Ilon ja voiman runoja

Poimin muutamia kesähelmiä mieltäsi ilahduttamaan.

Lue lisää...

Aina ei tulo maiseen olomassaoloon suju ongelmitta

Joskus matka äidin kohdun suojasta kestää liian kauan, lapsi ei mahdu syntymään normaalisti ja joudutaan leikkaamaan, lapsen pää jää kuitenkin tiukkaan puristukseen pitkäksi aikaa. Se vaikuttaa aivoihin niin, että aivopuoliskojen energiaradat vaurioituvat. Luontainen puolelta toiselle kulkeva virtaus ei pääse virtaamaan.

Lue lisää...

Kaikki ympärillämme tapahtuva vaikuttaa meihin ja muokkaa sielunsisältöä

Minkä verran valitset tietoisesti sitä mitä luet, katsot ja kuuntelet? Kun jotain asiaa toistetaan jatkuvasti eri medioissa, lehdissä, filmeissä ja kirjoissa, se voi ensin herättää vastenmielisyyttä, mutta kun se tulee vastaan siellä ja täällä, siitä tulee tavallista, sen vaikutus laimenee.

Lue lisää...

Unelma

Minun unelmani on tärkeä.

Se on yhtä tärkeä kuin kaikkien muidenkin unelmat.

Sillä on yhtä suuri oikeus olla olemassa.

Lue lisää...

"Olkoon ruoka lääkkeesi" (Hippokrates)

Seurasin Ty Bollingerin The Truth about Cancer-dokumenttisarjaa, ja haluan jakaa tässä muutamia tärkeitä asioita. Ohjelmassa esiteltiin vaihtoehtoisia syöpähoitoja, jotka eivät kemoterapian tavoin tuhoa kehon immuunijärjestelmää, vaan vahvistavat sitä ja kehon omia energioita.

Lue lisää...

Mieli vaikuttaa kehoon

Mieli vaikuttaa kehoon. Millainen päivästäni todennäköisesti tulee, jos herään aamulla ja ensimmäinen ajatukseni on: ”Hitto vieköön, sataa ja pitää mennä töihin.”

Lue lisää...

Apua stressin hallintaan

Olet vastuussa kehostasi, sinun kannattaa pitää siitä mahdollisimman hyvää huolta, sillä sinulla ei ole muuta paikkaa, jossa elää.

Lue lisää...

Pääsiäisen lähestyessä – mietteitä hiljaiselle viikolle

”Euroopan sisin olemus on kristinusko.” Olen poiminut ja kääntänyt tähän joitakin minuun syvästi vaikuttaneita ajatuksia Kristiyhteisön papin, teologi Emil Bockin kirjoittamasta kirjasta ”Die Drei Jahre”, jossa hän kuvaa syvällisen henkisen ymmärryksen avulla Kristuksen kolmea vuotta Jordanin kasteesta Golgatan mysteeriin ja kuoleman voimien voittajaksi.

Lue lisää...

”Toisaalla tekee työtään valo, toisaalla Ahriman.”

Sanoo Bernard Lievegoed kirjassaan ”Kohti 2000–lukua”. Eri puolilla maailmaa tapahtuu pelottavia asioita, omassa maassamme on meneillä ja tekeillä muutoksia, joiden vaikutuksista ei tiedetä. Miten löydämme vankan jalansijan ja mielentyyneyden kaiken myllerryksen keskellä ja pystymme toimimaan omassa elämässämme peloista huolimatta? Onko tässä kaikessa mitään järkeä ja mihin ylipäätään voi luottaa? Miten suunnistaa tässä tilanteessa?

Lue lisää...

"Asia on järjestetty, mene rauhassa."

Kohtalon johdatukseen antautuminen vaatii joskus ylen määrin rohkeutta, ja henkisten neuvonantajien kuunteleminen voi johtaa ihmispolon eriskummallisiin tilanteisiin. Niin kävi jokunen vuosi sitten meillä. 

Lue lisää...

Ajatuksia kuoleman jälkeisestä elämästä

Aika monille on varmaan tullut mieleen useammankin kerran, että elämä ei ole oikeudenmukaista: joillekin tuntuu koettelemuksia kerääntyvän, kun toiset näyttävät selviytyvän hyvin kepeästi, vaikka rynnivät kyynärpäitä käyttäen toisten edelle.

Lue lisää...

Mitä jos tapojen muuttaminen olisi suhteellisen helppoa?

Näin vuoden alussa mieli tekee muuttua, päästä eroon joistakin vanhoista tavoista ja luoda uusia parempia käytäntöjä. Useimmiten sellainen on työn ja tuskan takana ja jää helposti kesken, unohtuu, kun tuloksia ei näy. Monet keskenjääneet yritykset turhauttavat.

Lue lisää...

Jumalanpoika

Tämä kaunis legenda Kristus-lapsesta on vuosien takaa päiväkotiajoiltani, en tiedä muuta kuin että se on alun perin jostain saksalaisesta Legendoja Kristus-lapsesta kokoelmasta. Rohkenin silti laittaa sen tähän.

Lue lisää...

Joulumieltä rakentamassa

Pyhän Barbaran päivänä 4. joulukuuta otin maljakkoon omenapuun oksia. Nyt seuraan päivittäin näkyykö silmuissa kasvua.

Lue lisää...

Pelosta rakkauteen

Astuminen adventin aikaan surullisten ja pelottavien marraskuisten tapahtumien jälkeen ei ole helppoa, se vaatii rohkeutta.

Lue lisää...

Kauneuden kaipuuta

Kaunosieluna eläminen vaikeutuu koko ajan. Kun etsii hyvää mieltä tuottavia asioita ja kauneutta ja hyvyyttä elämäänsä, joutuu olemaan jatkuvasti varuillaan ja suodattamaan näkemäänsä ja kuulemaansa lehdistä, kirjoista, televisiosta, elokuvista, musiikista ja kuvataiteista.

Lue lisää...

Satu näkymättömän rakastamisesta

Luin jokin aika sitten kiehtovan sadun.

Olipa kerran suuri metsä, ja metsässä oli niin vanha kuusi, ettei kukaan tiennyt kuinka kauan se oli siinä kasvanut.

Lue lisää...

Syksy pimenee, mieli kaipaa valoa

Tähän asti on riittänyt kauniita aurinkoisia syyspäiviä, eikä pimeys ole vielä latistanut mielialoja.

Lue lisää...

Periaatteista

Ihmisten kyky hyväksyä asioita, jotka poikkeavat heidän omista toiveistaan, vaihtelee suuresti. Joku pitää kiinni omasta näkökannastaan, vaikka se johtaisi vaikeuksiin.

Lue lisää...

Valintojen viidakossa

Olemme päivittäin lukemattomissa tilanteissa, joissa teemme valintoja enemmän tai vähemmän tietoisesti. Aamusta alkaen valintoja: mitä puen ylleni, mitä syömme tänään, mitä ruokia ostan, jne.

Lue lisää...

Eteriteetistä ja meridiaaneista

Kirjoitin viime marraskuussa ihmisen henkisistä olemuspuolista. Nämä näkymättömät olemuspuolet läpäisevät fyysisen kehon.

Lue lisää...

Elämisen taito - tulevaisuuden visio

Kuvittele, että koulussa olisi opetettu elämäntaitoja, miten säilytetään sekä fyysinen että henkinen tasapaino ja hallitaan stressiä,

Lue lisää...

Yksinkertainen keino mielenrauhan lisäämiseksi

Melkein jokainen meistä on joskus kokenut tilanteita, jolloin ajatus ei luista, pää tuntuu tyhjältä, tentti epäonnistuu, esitelmän punainen lanka katoaa, ajatusten keskittäminen ei onnistu – stressi vie energian päästä, se voi viedä verta etuaivoista jopa 80 %, joten ei ihme, ettei ajatus kulje.

Lue lisää...

Voiko onnellisuutta säilöä?

Kirjoitin 7. toukokuuta stressistä ja kuinka negatiiviset kokemukset koodataan limbiseen järjestelmään, josta ne hyvin kerkeästi nousevat meitä ahdistamaan.

Lue lisää...

Kukkien ympärillä väreilee eteerisiä värikehiä

Kevään kohinaa puutarhassa: kukkapenkeissä kukkii erivärisiä krookuksia, tulppaanit ja narsissit kasvavat kovaa vauhtia; ensimmäinen kevätvuohenkukka on avannut keltaisen kukkansa, kevätesikot valmistelevat nuppujaan, kevätkaihonkukat ja lemmikit työntävät maasta lehtiään.

Kasvihuoneessa hieman hontelot sisältä siirretyt krassit ja tuoksuherneet kurottelevat kärhiään ja oksiaan tukikeppeihin. Kukkaisloistoa joutuu vielä odottelemaan.

Joskus viime vuoden syyskesällä meillä oli kerran mieheni kanssa keskustelua kukkien eteerisistä väreistä. Sain kuulla seuraavan kuvauksen:

Kukan ympärillä lähinnä on valkoinen ja vaaleankeltainen värikehä. Seuraavana sininen, sitten spektrin muut värit, vihreä, punaisen vivahteita, violettia.

Värit ovat elävässä liikkeessä, vain lähin sisin vaalea kehä, kasvin eteerinen olemus, myötäilee kasvin muotoja liikkumatta.

Uloinna on ruskean, punaisen ja tummankeltaisen kehä – ne ovat tuoksujen värejä. Kasvin tuoksu on tässä kehässä, sen voi haistaa! Värikehät mukailevat kasvien muotoja.

Uloin värikehä on houkuttelemassa pölyttäjiä. Kun mehiläinen tai perhonen lentää kehään, värit liikkuvat, liike on horisontaalisti aaltoilevaa, värit sekoittuvat keskenään.

Perhosen lento ja siipien liike on lempeästi leyhyttelevää, perhosen lentäessä kukkien värikehät aaltoilevat pehmeästi. Hajuherne on perhosten laatua jo muodoltaan.

Mehiläisen lento kehän läpi muodostaa ”imukehän”, käytävän, tunnelimaisen muodon, spiraalin. Lentämällä kukkien kehään perhoset ja pörriäiset täydentävät omalla tyylillään kokonaisuutta, molempia tarvitaan.

Esimerkiksi alppipiikkiputket ja takiaiset houkuttelevat mehiläisiä ja ampiaisia, pistiäisiä. Niiden muoto on terävä, piikikäs.

Kukilla on oma laatunsa ja ne vetoavat enimmäkseen laatunsa mukaisiin hyönteisiin. Perhoset eivät mene alppipiikkiputkeen, mutta tuoksuherne houkuttelee kyllä mehiläisiä.

Kesällä voi tarkkailla missä mitkäkin siivekkäät lentelevät.

Keväisiä luontonautintoja kaikille toivotellen

Irmeli

Lue lisää...

Henkisestä kuvasta konkreettiseen toteutukseen – luottamuksesta ja henkisen ohjauksen varaan asettautumisesta

Olemme tyttäreni Innan kanssa työstäneet ”Voimaretki metsään ja itseen”-projektiamme.

Viime syksynä kuunnellessani Tarmo Kunnaksen kertovan pyöräilyretkistä Ranskassa, minulle juohtui mieleen, että olisi mukava järjestää joku retki. Kerroin siitä Innalle, joka innostui mukaan (epäilen olisiko siitä muuten mitään tullutkaan). Mitään kuvaa retken sisällöstä ei minulla ollut.

Aloimme tammikuussa kehitellä asiaa luomalla idean retken syvemmästä merkityksestä. Sitä haimme manifestoimalla. Inna manifestoi alkukuvan, henkisen idean.

Meille annettu kuva retken merkityksestä mykisti molemmat: Yhdessäoloa, josta saa muutosvoimaa, joka muuttaa elämän. Ensimmäinen ajatus oli, että meidänkö pitäisi tuoda sinne jotain niin mahtavaa, joka muuttaa osanottajat humauksessa uusiksi ihmisiksi.

Olimme ihmeissämme, että meille tarjottiin niin huikeaa tehtävää emmekä käsittäneet mitä niin vaikuttavaa me voisimme antaa kenellekään.

Työstimme silti rohkeasti asiaa yhdessä manifestoimalla muutaman viikon välein.

Manifestoinnit ohjasivat meitä luottamaan henkiseen apuun ja avautumaan ja sisäistämään asiaa. Meitä muistutettiin siitä, että kosketus sisäiseen voimaan vaikuttaa tässäkin tehtävässä.

Aluksi herätettiin meidän sisäisiä voimiamme ja luottamusta ideaan. Manifestoinneissa avautui uusia näkökulmia ja saimme kokea, ettemme ole yksin asialla, vaan korkeammat voimat vaikuttavat meissä ja meidän kauttamme. Kun olemme valmiita ottamaan vastaan, meille annetaan henkistä tietoa siitä, mitä mukaan tulijat tarvitsevat.

Aloimme ymmärtää miten työstämme omaa panostamme, mitä voimme välittää.

Maaliskuussa ei enää tuntunut siltä, että saimme liian suuren tehtävän. Tarkoitus ei ollut muuttaa ketään kerta heitolla, vaan tuoda uusia henkisiä näkökulmia, avaimia ja herättää tahtoa muutokseen. Manifestointien kautta ihmiset voidaan kohottaa henkisesti vastaanottamaan näitä muutoksen avaimia omasta minuudestaan käsin.

Ihminen on tuuliajolla, ellei Minuus, Minä-voima ole ohjaksissa.

Manifestointien avulla voidaan luoda yhteys omaan sisäiseen voimaan, vakiinnuttaa se ja ohjata tavoitteisiin pyrkimistä.

Energy Medicin-tekniikka puhdistaa ja vahvistaa kehon energia-virtoja akupisteitä aktivoimalla. Ihmiskehossa on useita erilaisia energiajärjestelmiä kuten meridiaanit, akupisteet ja chakra-järjestelmä.

”Terveyttämme, ajatuksiamme, asenteitamme ja käytösmallejamme, kaikkia niitä ylläpitää meitä ympäröivä ja meidät läpäisevä energiakenttä. Jokaista henkistä, fyysistä ja emotionaalista ongelmaa, joita meillä on, voidaan puhutella tehokkaammin liikuttamalla sitä ylläpitäviä energioita.” (Donna Eden)

EFT, Emotional Freedom Technique (Tunteiden vapauttamisen tekniikka), eli Tapping, taputtelu, perustuu myös akupisteiden aktivoimiseen. Negatiiviset kokemukset ja pelot laukaisevat aivoissa hälytystilan ja puolustautumisvalmiuden ”Taistele tai pakene”-reaktion. Ne kokemukset painuvat alitajuntaan ja vaikuttavat siellä, kuluttavat meitä.

Kaikki pienet vastoinkäymiset ja harmit eivät aiheuta yhtä suurta hälytystä kuin pelko tai järkytys, mutta kun niitä kertyy satoja kuukausien ja vuosien myötä, niiden vaikutus kehoon ja mieleen kasautuu.

Stressireaktio alkaa aivoissa mantelitumakkeessa, joka on osa limbistä järjestelmää. Limbinen järjestelmä on tunteiden ja pitkäaikaisen muistin lähde, ja negatiiviset tunteet varastoituvat sinne.

Mantelitumake tunnistaa vaaran, mutta aikaisempi negatiivinen kokemus voi ohjelmoida sen nostamaan hälytyksen, kun jotain samankaltaista tapahtuu myöhemmin. Jos on koulussa pitänyt esitelmän, joka meni huonosti ja aiheutti stressiä, kokemus on voinut saada mielen ja kehon yhdistämään ihmisten edessä puhumisen ”vaaraan”.

Taputtelu sammuttaa mantelitumakkeen hälytyksen purkamalla aivojen hälytysreitit. Meridiaanipisteiden taputtelu lähettää keholle rauhoittavan viestin.

Näillä välineillä pystyy poistamaan monia esteitä tieltään matkalla toteuttamaan elämänsä tarkoitusta.

Jos koet tarvitsevasi tällaista tukea tielläsi, katso tarkemmin:

http://omanelamaniluoja.fi/voimaretki.html

Elämä voi olla mahtava seikkailu

Ihastuttavaa kevättä

Irmeli

Lue lisää...

Miten voi selvitä epäoikeudenmukaisuudesta voittajana

Jouduimme kerran tilanteeseen, jollaista emme olisi osanneet kuvitella joutuvamme kokemaan.

Oli keskiviikko-ilta elokuussa, ja olimme mieheni kanssa saunassa. Yhtäkkiä pääovelta alkoi kuulua raivoisaa takomista. Säikähdimme tietysti.

Ennen kuin ehdimme lähteä katsomaan mistä oli kyse, möykkä ja oven hakkaaminen siirtyi ensin puutarhan ovelle, sitten saunan vieressä olevalle takaovelle.

Tunnistimme uuden naapurin äänen. Meteli loppui, mutta alkoi kohta uudestaan kaikilta kolmelta ovelta vuoronperään. Naapuri karjui jotain puista, ja että on koiran kanssa.

Pelästyimme hirveästi, rintaa ahdisti ja palleaa puristi, emme voineet käsittää miksi ihmeessä hän meille hyökkäsi.

Soitimme hätäkeskukseen. Rähisijä ehti lähteä, mutta kerroimme tilanteesta. Meitä kehotettiin soittamaan poliisille, jos häirikkö tulee vielä, poliisit hakevat häiritsijän putkaan.

Arvelimme saaneemme humalapäissään riehuvan häirikön tai mielenterveysongelmaisen väkivaltaisen tyypin naapuriin, ja olimme aivan kauhuissamme. Miten uskallamme olla puutarhassa, kun naapurissa asuu raivopää, joka saattaa milloin hyvänsä hyökätä?

Entä jos hän tulee vielä, ja soitamme poliisit ja he vievät hänet putkaan. Mitä sen jälkeen? Hän oli sitä tyyppiä, joka raivotessaan menettää kontrollin tyystin, on täysin arvaamaton ja voi käydä kimppuun. Sitä paitsi hänellä on se iso koira.

Olimme molemmat niin järkyttyneitä, ahdistuneita ja peloissamme, ettemme pystyneet nukkumaan ensinkään. Emme olleet koskaan joutuneet vihamielisyyden tai hyökkäyksen kohteeksi.

Seuraavana aamuna, kun menin hakemaan aamulehteä (postilaatikko on naapurin talon kohdalla tien toisella puolella), säikähdin, kun ukko säntäsi pihastaan alkaen rähistä minulle jotain puista.

Kysyin, että mitä ihmettä hän tarkoitti hyökkäämällä meille sillä tavalla illalla ja pelästyttämällä meidät. Hän raivosi, että meidän on kaadettava pihastamme kaksi suurta koivua ja useita mäntyjä, jotka olivat vajaan parin metrin päässä heidän tontistaan.

Olin ymmälläni. Sitäkö hän oli käynyt rähisemässä illalla meille? Jos niin oli, niin ukko oli pahemmin mielenvikainen kuin olimme osanneet arvata.

Lopulta selvisi, että joku oli ilmoittanut viranomaisille, että hän oli kaatanut talonsa edessä olevalta parkkipaikalta kunnan maalla olevan ison koivun, samalla kuin kaatoi viisi koivua talonsa edestä tontin tienpuolelta. Hän syytti meitä sen ilmoituksen tekemisestä. Oli tietysti saanut monen sadan euron laskun puusta, ja oli siitä raivoissaan.

Raivopää jatkoi meuhkaamistaan, että meidän pitää kaataa ne puut, tämä on suullinen kehotus, kirjallinen tulee perässä, ja jos puita ei kaadeta, niin mennään oikeuteen.

Kun hän lähestyi, huusin, että soitan poliisille, jos hän tulee vielä lähemmäksi.

Heti alussa muutettuaan mies oli kertonut kaadattavansa koivut talonsa edestä, valoa piti pirttiin saada. Saman tien kaadettaisiin talon edessä olevalta yleiseltä pysäköintialueelta iso koivu. Olin huomauttanut, että se puu oli kunnan maalla. Se kaadetaan samalla, mies vakuutti.

Sen perusteella hän oli sitten päätellyt, että me olimme ilmoittaneet koivun kaatamisesta, ja tuli rähisemään ja uhkailemaan meitä. Kielsin meidän tehneen mitään sellaista, emme puuttuneet naapurien tekemiseen naapurisovun takia, mutta eihän sellainen raivopää mitään kuuntele.

Katsoimme netistä lakia naapuruussuhteista, ja sen mukaan naapuri voi vaatia liian lähellä tonttiaan olevia puita kaadettaviksi.

Suuret koivut, joista toinen oli kaksihaarainen, varjostivat sopivasti taloamme iltapäivän auringolta. Mutta ne olivat parin metrin päässä tontin rajasta. Männyt olivat suuria vahvoja puita sen parkkipaikan puolella. Kolme niistä pitäisi kaataa, yhteensä viisi suurta puuta.

Sielua kirveli ja riipaisi. Olisi sääli ja iso tappio menettää puut. Se öykkäri voittaisi, mutta ei auttanut.

Naapuri oli kovaääninen, rehvasteleva tyyppi, joka halusi yleisöä, jolle kehuskella tekemisiään. Vaimo pysytteli aika lailla omissa oloissaan. Kanssakäymisemme oli rajoittunut tervehtimiseen tavatessa.

Toisaalta, ellei puita kaadeta, naapurilla olisi jatkuva syy käydä kimppuumme. Sellainen tyyppi voi tehdä monenlaista kiusaa, eikä taatusti jättäisi asiaa siihen.

Pohdinnan tuloksena laadimme tiedotuksen räyhääjälle: Paikkakunnalla pidetään uusia tulokkaita ja heidän tekemisiään tarkasti silmällä, sen tiedämme omasta kokemuksestamme. Parkkipaikalle ovat vuosien myötä jättäneet autonsa myös tien päässä olevassa rivitalossa kävijät; postiauto käy, rivitalon paikallinen huoltomies, jne.

Tonttiemme takana olevan rivitalon asukkaat ja muut naapurit seuraavat mitä pihoissa tehdään, jopa kiikareilla. Joten totta kai useiden suurten puiden kaataminen herätti huomiota. Paikalliset tiesivät varmasti, että parkkipaikan nurkassa kasvava koivu oli kunnan maalla. On turha syyttää meitä.

Viesti vietiin naapurin postilaatikkoon torstai-iltana.

Perjantaina soitimme tutulle metsurille, joka lupasi tulla saman tien katsomaan. Selitimme hänelle mitä oli tapahtunut, ja että puut piti kaataa niin, etteivät oksat putoaisi naapurin puolelle.

Metsuri lupasi tulla parin viikon päästä, mutta soittikin jo maanantai-aamuna, että tulisi keskiviikkona.

Oli soitettava lupatarkastajalle. Selostimme tilanteen ja että tarvitsemme pikaisesti luvan kaataa viisi puuta pihastamme. Lupatarkastaja sanoi, ettei niitä lupia noin vain saa, se kestää pitemmän aikaa, ja kehotti soittamaan poliisille, jos naapuri vielä häiriköi.

Mieheni sanoi, että hän oli vähällä saada sydänkohtauksen säikähdyksestä, ja ettemme voi elää koko aikaa peläten, koska se raivopää hyökkää uudestaan. Meidän on kaadatettava ne puut, jotta saamme olla rauhassa.

Tarkastaja sanoi siihen vielä, ettei pidä antaa öykkärin voittaa, mutta lupasi pyytää meidän alueemme tarkastajaa soittamaan meille.

Minä satuin vastaamaan tarkastajan soittaessa tunnin päästä. Selitin tilanteen, ja että ihan oman turvallisuutemme ja mielenrauhamme vuoksi kaadattaisimme puut. Hetken mietittyään hän pahoitteli asiaa ja antoi luvan. Kysyin vielä voiko kanto olla parimetrinen?

– Kyllä sitä kannoksi voi sanoa, tarkastaja nauroi.

Neuvonantaja oli kehottanut jättämään kaikista viidestä puusta parimetriset kannot mielenosoituksena.

Maanantaina raivasimme pihaan tilaa koneille, kun naapuri pysähtyi koiransa kanssa tielle ja

kakisteli olevansa pahoillaan, että oli tullut haukuttua vääriä ihmisiä. Mieheni huitaisi kädellään merkiksi, että selvä, sanomatta mitään. Olimme huomanneet miehen kulkevan edestakaisin tiellä koiran kanssa: odotti tilaisuutta esittääkseen asiansa. Arvelimme vaimon pakottaneen.

Keskiviikko oli katkera päivä, pahaa teki, kun kauniit uljaat puut kaadettiin, mutta emme halunneet jatkuvaa kärhämää äkkiväärän raivopään kanssa, saattaisi vielä raivoissaan tai päissään ollessaan käydä kiinni.

Kerroimme pojillemme mitä oli tapahtunut, ja pyysimme heitä tekemään meille kymmenen metriä aitaa kaadettujen mäntyjen väliin.

Pojat kävivät perjantaina mittaamassa puiden välit, toivat aidanpätkät lauantaina. Me maalasimme ne, ja pojat pystyttivät aidat seuraavana lauantaina. Työrauha järjestyi, kun naapurit lähtivät vähän ennen poikien tuloa ja olivat poissa sen viikonlopun. Arvelimme heidän yllättyvän aidan nähdessään.

Seuraavalla viikolla pystytimme itse poikien tekemät kaksi yhteensä viiden metrin aitaa puutarhan puolelle koivujen luo niin, ettei naapurin terassi enää näy meidän pihaamme.

Neuvonantaja ohjeisti koko ajan miestä, että hän sai valmisteltua aidan tuet, jotta selviäisimme sen pystyttämisestä mahdollisimman nopeasti. Siinä heidän tonttinsa lähellä oleminen tuntui ilkeältä siltä suunnalta tulevan vihamielisen värähtelyn takia. Helpotti, kun Neuvonantaja oli lähellä.

Yhteenvetona:

Meidän oli kaadatettava puut, että pääsemme rauhaan helposti malttinsa ja kontrollinsa menettävältä naapurilta, vaikka puiden kaataminen tuntui raskaalta tappiolta.

Neuvonantaja kehotti jättämään parin metrin kannot ja rakentamaan yhtä korkean aidan niiden väliin näkösuojaksi ja henkiseksi turvaksi.

Rähinä oli kuulunut kauas, sana levisi ja koko kylä tiesi millainen uusi miespuolinen asukas oli. Tämä oli nolannut itsensä paikallisten silmissä ja saanut rähinöitsijän maineen.

Aidat ovat jokapäiväisenä muistutuksena. Naapurit on rajattu ulos meidän elämästämme korkealla seinällä. Meillä on kunnolliset näköesteet, ja kaikki näkevät sen. Aidat ovat vain niissä kohdissa, joista oli suora näkyvyys naapuriin.

Rähinöitsijältä kaikkosivat kaverit, muutkin pelästyivät ja vetäytyivät.

Lisänä on häpeä, rähinöitsijän maine.

Nyt ne naapurit kaihtavat meidän kohtaamistamme, eivät tule pihaansa raja-aidan puolelle, jos me olemme siellä.

Nämä toimenpiteet auttoivat ajan kanssa selviämään tilanteesta, mutta heti rähinän jälkeen kävimme Tuuloksen Pyhän Birgitan kirkossa. Kirjoitin siitä aikaisemmin blogissa Pyhiä paikkoja.

Kauheinta tällaisten räyhääjien kohtaamisessa on, että koska he ovat ulkona itsestään, vastavoimat voivat käyttää heitä välineenään ja teettää heillä mitä hyvänsä. Tästä naapurista levisi vihamielinen, terävä, pistävä värähtely. Se tuntui niin selvästi aidan luona, ettemme aluksi pystyneet olemaan siinä. Talon ohi postilaatikolle menokin tuntui vaikealta, talo oli kuin musta aukko.

Enkelikokemus Pyhän Birgitan kirkossa auttoi. Saimme senkin jälkeen useamman kerran voimia ja lupauksen, että meillä on henkinen suoja, naapurit pidetään poissa pihastamme ja ettei meidän tarvitse heitä pelätä.

Alussa meni silti muutama viikko niin, että säikyimme kaikkia kolinoita. Aamuisin pyysin henkistä suojaa ja ettei se naapuri osuisi yhtä aikaa postilaatikolle. Jo pelkkä miehen näkeminen tuntui häijyltä.

Meidän kissamme Merlin, joka on melko lailla nimensä veroinen, näki sekin, että niitä naapureita piti varoa. Se meni puuaidan ja pensasaidan väliin, selin meihin, ja piti tarkasti silmällä, ettei vaara uhkaa sieltä isäntäväkeä.

Vieläkin se menee aidan luo vahtimaan, jos on pihassa meidän kanssamme.

Sillä on pennusta asti ollut tapana vartioida meitä. Kerron joskus toiste kissa-Merlinistä.

Me olemme henkisesti voittajia.

Ps. Kerroin edellisessä blogissa Voima-retkestä, jonka tyttäreni Innan kanssa järjestän. Retki tehdään sunnuntaina 24. 5 Kaupin metsään ja rantaan. Sateen sattuessa olemme kodalla. Jos kiinnostaa, lisätietoja saa:

armiala(at)suomi24.fi tai http://omanelamaniluoja.fi/voimaretki.html

Kevättunnelmissa Irmeli

Lue lisää...

Manifestointia ja itsetuntemusta

Kiistellä voi siitä, onko muna viisaampi kuin kana. Usein niin ei ole, enkä mene sanomaan, että meillä niin olisi – elämänkokemusta on kanalla huomattavasti enemmän, mutta kyllä kana voi halutessaan oppia paljon munalta: olen osallistunut tyttäreni Innan Manifestointipiiriin ja Itsensä rakastamisen iltoihin netissä.

Manifestointipiirissä käydään läpi manifestointiin liittyviä asioita, pelkoja ja esteitä. Vaikka kuinka haluaisi esimerkiksi mielenkiintoisempaa työtä, antoisaa parisuhdetta tai enemmän rahaa ja manifestoi toiveitaan, tuloksia ei välttämättä synny.

Silloin täytyy tiedostaa miksi manifestointi ei toimi, onko taustalla alitajuisia pelkoja, jotka sabotoivat yritykset. Vaikka osa minusta haluaa muutosta, sisälläni saattaa olla pieni pelkuri, jota muutos pelottaa. Se pieni pelkuri haluaa usein turvallisuutta ja koettaa suojella minua, mutta on samalla muutoksen jarruna.

Muun ohella esiin saattaa tulla kysymys: Rakastanko itseäni niin paljon, että jaksan ponnistella muuttuakseni ja antaakseni itselleni sen, mitä syvällä sisimmässäni tahdon, vai koenko alitajuisesti, etten ansaitse parempaa?

Itsensä rakastamisen illoissa käsitellään eri puolia, joita siihen liittyy. Kyse ei ole itserakkaudesta, vaan omaan persoonaan liittyvien asioiden tiedostamisesta niin, että voi sitä kautta poistaa esteitä ja kasvaa täyteen mittaansa, käyttämään kaikkia voimavarojaan.

Siinä pohditaan suhdetta omaan itseen ja lisätään tietoisuutta omista asenteista. Vuosien varrella olen tietenkin oppinut yhtä ja toista itsestäni, mutta kun käy asioita läpi osa-alueittain, on helpompi tiedostaa miten asiat todella ovat.

Mielestäni minulla on hyvä itsetunto ja rakastan ja arvostan itseäni, mutta tarkempi asioihin perehtyminen on paljastanut sokeita kohtia. Toisen illan aiheena oli ”Itsensä hyväksyminen”. Pohtiessani asiaa mieleeni muistui muutaman vuoden takaa eräs tapaus, joka oli jäänyt harmittamaan.

Olin lupautunut toimimaan vuoden erään yhdistyksen puheenjohtajana, ja olin kutsunut esitelmöitsijän sinä aikana. Sitten vuosikokouksessa valittiin uusi puheenjohtaja, ja ensimmäisessä kokouksessa puhuttiin tästä esitelmätilaisuudesta.

Eräs jäsen, joka oli itse kutsunut joskus aikaisemmin puhujan ja vienyt tämän syömään, sanoi uudelle puheenjohtajalle: ”Minä vein viimeksi esitelmöitsijän syömään, nyt on sinun vuorosi.”

Hämmästyin enkä osannut sanoa siinä mitään, eikä kukaan muukaan puuttunut asiaan. Mielestäni se oli loukkaavaa ja minun mitätöimistäni, vaikka tiesin, että kyseinen henkilö oli usein ylimielinen ja töykeä.

Olin silti päättänyt, että vien aloittamani tehtävän loppuun asti. Mitään arvovaltakysymystä siitä ei tullut, sillä uusi puheenjohtaja soitti jälkeenpäin ja ehdotti, että mennään molemmat, sinähän hänet kutsuit. Teimme niin.

Tässä ei kyse ollut suorastaan itsensä hyväksymisestä, pikemminkin itsensä arvostamisesta ja rohkeudesta pitää puolensa, mutta asiat liittyvät toisiinsa monisyisesti. Tajusin, etten ollut itse arvostanut itseäni ja työtäni ja tekemisiäni, muuten olisin toiminut toisin. Olisin pystynyt sanomaan, että anteeksi nyt, mutta idea oli minun ja minä kutsuin esitelmöitsijän, joten vien asian loppuun.

Manifestointityöskentely on avannut minulle uusia alueita. Se auttoi saamaan valmiiksi kirjan, jota olin kirjoittanut. Nyt kirjoitan toista kirjaa. Itseluottamusta ja rohkeuttakin on tullut lisää, sekä kykyä ideoitten toteuttamiseen ja rajojeni ylittämiseen.

Viime syksynä olin kuuntelemassa Tarmo Kunnaksen esitelmää pyöräilyretkistä Ranskassa. Sitä kuunnellessa keksin, että olisi mukava järjestää jokin retki, vaikka patikointia luonnossa.

Kerroin Innalle ideasta. Hän innostui mukaan, ja pani asian liikkeelle asettamalla tavoitteet.

Ohoh, sehän kävi äkkiä, en tiennyt mikä olisi minun antimeni retken henkiseen sisältöön.

Aloitimme manifestoinnilla retken henkisestä merkityksestä. Siinä asia kohosi korkeammalle tasolle, ja ihmettelin miten ihmeessä pystymme johonkin sellaiseen, en minä ainakaan.

Työskentelyn jatkuessa epäusko muuttui vähitellen luottamukseksi, että koska asia on tärkeä, meitä ohjataan ja autetaan kasvamaan.

Niinpä meillä on tulossa toukokuussa ”Voimaretki metsään”. Päivän kestävän kurssin tarkoitus on auttaa osallistujia löytämään sisäinen voimansa johonkin konkreettiseen asiaan/askeleeseen, joka on edessä ja johon voimaa tarvitaan. Kurssi pidetään Tampereella.

Inna ohjaa manifestointityöskentelyä, minun osuuteni on esitellä Energy Medicin-tekniikkaa,

joka-aamuista viiden minuutin virkistys-ohjelmaa, jonka vaikutuksesta minulla on kokemusta kolmelta vuodelta. Energy Medicin on tiettyjen kehon meridiaaneilla sijaitsevien energiapisteiden aktivoimista. Se on nopea ja tehokas tapa virittää kehon energiat päivää varten.

Jos asia kiinnostaa, lisätietoja saa minulta: armiala(at)suomi24.fi

tai http://omanelamaniluoja.fi/voimaretki.html

Energistä kevättä ja kasvamisen iloa

Irmeli

Lue lisää...