shamandrum 2017 shamaanirumpu kurssi

Opastuksen etsiminen - miten selvitään sisäisen näkökyvyn neljästä yleisimmästä esteestä

Etsimme kaikki vastauksia löytääksemme elämänsuunnan, korkeamman tarkoituksen tai pelkästään käytännön opastusta päätöksenteossa. Monet meistä jo ymmärtävät, että tämä korkeampi opastus voi tulla vain sisältämme.

Lue lisää...

Kolme tapaa meditoida

Meditaatio tarkoittaa monille ihmisille silmien sulkemista, paikoillaan istumista, ja hengittämistä. Tämä mielikuva onkin aivan oikein, mutta vain yksi reitti meditaatioon.

Lue lisää...

Matka valon läpi ja takaisin - Mellen-Thomas Benedictin kuoleman lähikokemustarina

Vuonna 1982 kuolin parantumattomaan syöpään. Tilaani ei voinut leikata ja kaikenlainen sytostaattihoito olisi tehnyt minusta vain enemmänkin vihanneksen. Minulle annettiin kuudesta kahdeksaan kuukautta elinaikaa.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Menneisyyden esteet

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 13.

Lue lisää...

Elementit: Rakas maaemonen

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Koko maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista. Niiden avulla luonto ja me ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Sarjan neljännessä osassa esittelemme maan voiman.

Lue lisää...

Miten yhdistää henkisyys omaan elämään: tiede ja uskonto

Aikamme on kypsä henkisyydelle ja ihmiskuntana kuljemme vihdoin kohti syvempää ymmärrystä. Mutta miten tuoda henkisyys arkeen? Vastauksia voi hakea niin tieteestä kuin uskonnostakin. Osa 1: Tiede ja henkisyys.

Lue lisää...

Lähetätkö sinä ympärillesi kannustavaa värähtelyä vai pelon ilmapiiriä?

Uudessa henkisyydessä puhutaan parantamisesta, jolla tarkoitetaan puitteiden luomista energian ja ihmeen virtaamiselle. Pyhyyden energia ja tunnelma hoitaa ja parantamista tapahtuu esimerkiksi läsnäolon ja rukouksen avulla. Hyvät ihmiset tai tilanteen kannattelu tuovat henkisyyden muodossa helpotusta, turvaa ja rauhaa.

Lue lisää...

Reinkarnaatio eli jälleensyntyminen, osa II, elämän matkan alkaminen

Oletteko olleet pitkällä matkalla viime aikoina? Kun lähden lomalle, vaaditaan paljon suunnittelua - puhumattakaan niistä tunneista, jotka kuluvat lentoja varatessa, karttoja hankkiessa, vaatteita pakatessa ja matkalle varustautuessa. Sielun matka on samanlainen.

Lue lisää...

Voimaantunut empaatti - hyödynnä voimavarasi oikein!

Vaikka sanasta empaatti tulee ensimmäisenä mieleen empaattinen ihminen, ne eivät ole sama asia. Empaatit toki kokevat syvää empatiaa, mutta heillä on myös kyky tuntea toisten ihmisten tunteet, kuin ne olisivat heidän omiaan. Kaikki empaatit ovat myös erityisherkkiä, minkä vuoksi elämä voi kuormittaa heitä joskus liikaakin.

Lue lisää...

Miten löydämme tasapainon yksilöllisen tahtomme ja elämän luonnollisen virran välillä?

Elämällä harmoniassa läsnäolevan hetken kanssa harmonisoit myös tahtosi universaalin tahdon kanssa, mitä voitaisiin kutsua "Jumalan tahdoksi". Sinulla ei tarvitse olla erillistä tahtoa. Erillinen tahto haluaa parantaa tai vahvistaa omaa itsetuntoa. Erillinen tahto on huolissaan "minusta", egosta. Mutta on jumalainen tietoisuus, yksi tietoisuus, on evoluutioimpulssi. Harmonisoimme itseämme täällä joka hetki sen kanssa.

Lue lisää...

Kohti tasapainoista luontosuhdetta - ympäristökasvatuksen tutkimuksen haasteita

Alkuperäiskansat ovat tehneet ja tekevät yhä paljon näkymätöntä työtä saattaakseen äitimaan takaisin tasapainoon. Seremonioissa rukoillaan hyvän veden palaamista;  sellaisen, joka ei ole myrkyttynyt ihmisten kemikaaleista ja väkivaltaisista ajatuksista, sillä meidän ajatuksemme vaikuttavat myös kaikkeen luonnossa.

Lue lisää...

Olet täydellinen

Uusi aika on taionomainen, sillä olemme astumassa täyteen potentiaaliimme. Olemme hyvin taitavia, moniulotteisia ja meillä on suuri halu palvella. Todellisuutemme ja sitä myötä me, on ääretön ja jatkuvasti laajentuva.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Mielen selkeys II

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 12.

Lue lisää...

Uni on ikkuna sieluun

Unitietoisuuskirjoittamisessa unet ymmärretään totuuden välittäjiksi ja opettajiksi, sillä uni on ikkuna sieluun. Kaikki unet ovat arvokkaita, mitään unta ei väheksytä tai toista nosteta korokkeelle. Jos haluat oppia ymmärtämään itseäsi enemmän, tartu kynään ja kirjoita unesi.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - tyytyväisyys on suurinta vaurautta

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 10. Tyytyväisyys on suurinta vaurautta.

Lue lisää...

Uuden ajan energioista - mikä avuksi tähän hetkeen?

Ihmiset tuntuvat ärsyyntyvän kovin helposti, maailmalla tapahtuu kaikenlaista ikävää ja luontokin on ihan sekaisin. Väsyttää eikä saa mitään aikaiseksi, omituisia fyysisiä oireita ilmenee ja flunssa pukkaa päälle. Toisinaan jaksaa tehdä vaikka mitä, olo on superhyvä, yliaistilliset kyvyt voimistuvat ja pää on kristallinkirkas. Mistä tässä oikein on kyse?

Lue lisää...

Reinkarnaatio eli jälleensyntyminen, osa I

Seitsemän vuotta sitten en ollut edes kiinnostunut jälleensyntymästä eli reinkarnaatiosta. Se oli "hindumainen" juttu ja vaikka tunsin useita mukavia hindu-uskonnon seuraajia, heidän uskonsa ei viehättänyt minua. Havaitsin yllätyksekseni, ettei reinkarnaatiota tarvitse nähdä ollenkaan uskonnollisena asiana. Se on rationaalista! Jos katsoo junaa kulkemassa raiteita pitkin, sitä ei kutsuta uskonnolliseksi kokemukseksi, eihän? Kun katsotaan ihmisiä seuraamassa polkuaan elämässä, sekään ei ole uskonnollinen asia - se on elämää.

Lue lisää...

Elätkö itsesi ulkopuolella - saatat kärsiä tietämättäsi dissosiaatiosta

Mies kertoi olleensa koulukiusattu koko yläasteen ajan. Lopetettuaan koulun, hän ei pystynyt aistimaan tunteitaan kuten aiemmin, tai oikeastaan hän ei tuntenut juuri mitään. Samaa kertoi nainen, joka lukiossa koki kaikki kohtaamansa tilanteet ulkopuolisena – tarkkaillen itseään toisten silmien kautta. Hänen kohdallaan järjellinen ylisuorittaminen ja syvä arvottomuudentunne johtivat myös erkaantumiseen tunnepuolesta.

Lue lisää...

Rajan tuolla puolen

Kukaan ei voi varmuudella väittää tietävänsä, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Katoaako ihmisen mieli ja sielu kokonaan, siirrymmekö valoon vai odotteleeko portilla itse saatana? Aikojen kuluessa, kulttuurista ja uskonnosta riippuen, erilaisia väittämiä tuon puoleisesta on runsaasti. Kuolemanrajakokemukset raottavat hieman tätä verhoa.

Lue lisää...

Niin metsä vastaan kuin sinne huutaa!

Kasveilla on jokaisella omanlaisensa henki ja parannusvoima. Heimon arvostettu tietäjä ja näkijä shamaani näkee usein unessa, mikä kasvi eli kasvin henki antaa parhannuksen sairaalle, joka on tullut pyytämään apua. Unet ovat tiedonlähteitä.

Lue lisää...

Aika parantaa haavat - vanha uskomus, joka ei pidä paikkansa

Aika parantaa haavat on vanha sanonta, jolla viitataan psyykkiseen tai fyysiseen parantumiseen, jos vain annetaan ajan kulua. Mutta tämä on puppua. Emme parane sen tähden, että aika kuluu, vaan meidän pitää herättää sisäinen parantajamme.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Mielen selkeys

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 11.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - suhteesi tavaroihin

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 9. Suhteesi tavaroihin

Lue lisää...

Yhdeksän tapaa käyttää tarotkortteja jokapäiväisessä elämässäsi

Pitäisikö aloittaa uusi ura? Vai pitäisikö kenties lähteä opiskelemaan? Entä miten löytäisin tieni ulos tukalasta elämäntilanteesta? Jos tarvitset vastauksia, Tarotkortit ovat yksi käytännöllinen ja mystinen tapa etsiä niitä.

Lue lisää...

Iduista ja versoista vireyttä kevääseen

Idut ja versot ovat raakaravintoa parhaimmillaan. Pikkuisen siemenen itäessä sen ravintoaineet ja koko monikertaistuvat ja niistä tulee todellista superfoodia. Idättäminen ja versottaminen eivät vaadi paljon, tarvitset muutaman astian, siemeniä ja vettä.

Lue lisää...

Uskotko omiin kummituksiisi?

Menneisyyden kummitukset riivaavat usean ihmisen mieltä. Traumaattiset tapahtumat, kuten koulukiusaaminen, menetetyt tilaisuudet tai petetyksi tuleminen saattavat jättää meihin jäljen, josta on vaikea päästä irti. Irtipäästäminen kuitenkin kannattaa.

Lue lisää...

Kaikki on lahjaa

Luontoyhteys on syvä, toistuva oma- ja tilannekohtainen jakamisen, ymmärtämisen kokemus yhteisen elämänkokonaisuuden kanssa. Seuraavassa joitakin kuvauksia siitä, miten luontosuhteessa eletään tuota vuorovaikutusta, jakamista ja yhteisyyden syvää kokemusta.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Korkeampi minä

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 10.

Lue lisää...

Kuinka avaat kolmannen silmäsi ja herätät yliaistilliset lahjasi

Kolmas silmä, otsachakra tai ajna charka on portti jumalallisiin maailmoihin sekä selvänäköisyyteen. Kun kolmas silmäsi on auki, ajatuksesi ovat selkeitä, olet yhteydessä intuitioosi ja sinulla on älyllistä tasapainoa.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - raha ja onni

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 8. Raha ja onni

Lue lisää...

Tunteiden koko kirjo koetaan kehossa - tiedätkö missä ilo asuu?

Joistakin ihmisistä saa vaikutelman, että he ovat täysin tunteidensa vietävissä. Toiset taas ovat niin järjen pauloissa, etteivät he ole terveellä tavalla yhteydessä edes perustunteisiin. Voit kysyä itseltäsi, milloin viimeksi tunsit surua, iloa, pelkoa ja vihaa – siis perustunteita, joita jokaisen ihmisen tulisi tuntea melko usein.

Lue lisää...

Hereillä - kaikin tavoin?

Dana Mrkich pohti kirjoituksessaan Heräämisen varjopuolia, sitä kuinka hereillä ihmiset saattavat olla yhdellä tavalla, mutta kulkevat silmät kiinni toisten asioiden kanssa. Kuinka on sinun laitasi?

Lue lisää...

Swamini Anuradha Puri - suomalainen nunna Intiassa

Swamini on upea nainen ja näyttävä ilmestys oransseine vaatteineen. Hän on hindu-nunna, jonka suomalaista sisua tarvitaan intialaisessa arjessa köyhistäkin köyhimmällä alueella, missä tyttölasten asema on kovin karu ja taikausko on arkipäivää.

Lue lisää...

Alkuperäiskansojen luontosuhteen merkityksestä

Minulla on ollut ilo tavata ja haastatella useita eri alkuperäiskansojen jäseniä eri puolilta maailmaa. On ollut ilo kokea Perussa parantaja-intiaaninaisen yrttivesihoito ja uida intiaanien pyhässä vesiputouslammessa Brasiliassa. Olen tulkannut viikkojen ajan intiaani Rainbow Eagleä ja osallistunut seremonioihin, rakentanut hikimajaa ja kuunnellut lukuisia intiaaniheimovanhimpien opetuksia.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: telepaattinen yhteys

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 9.

Lue lisää...

Miten voi tietää, opastetaanko henkisesti, tässä 15 erottamistyökalua

Olen tällä hetkellä Trevor Hartin kanssa Boulderissa, Coloradossa vetämässä Sounds True -tapahtumaa siihen luottamisessa, että näkymättömät rakkausvoimat opastavat elämässä. Eilen puhuimme, miten voimme kutsua henkistä opastusta, niistä työkaluista ja harjoituksista jotka voivat auttaa opastuksen saamisessa, ja siitä, mikä menee tielle tällaiselle opastukselle avautumissa. Tänään keskitymme konstikkaaseen aiheeseen: arvostelukyky.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - ostamalla et pääse yhteyteen

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 7. Ostamalla et pääse yhteyteen.

Lue lisää...

Henkisen havahtumisen rajuus voi yllättää

Joskus henkisen havahtumisen jakso on niin voimakas ja tapahtuu vauhdilla, että se hämmentää ja laittaa pään pyörälle. Samalla hallinnan tunne omasta elämästä katoaa,  minuus on kadoksissa ja koko elämänsuunta saattaa hukkua hetkeksi.

Lue lisää...

Anna kevään virrata sisääsi – viisi yksinkertaista tapaa puhdistaa energiasi

Monet asiat voivat latistaa mielialaamme ja saada olomme tuntumaan tyhjältä ja musertuneelta. Tämän vuoksi omaa energiaa tulisi puhdistaa päivittäin. Kokosimme viisi rituaalia, joiden avulla puhdistat ei-toivotut, jumittuneet energiasi ja päästät kevätauringon loistamaan sisääsi.

Lue lisää...

Välttelevätkö avaruusoliot maapalloa?

Kaikista teknologian edistysaskeleista huolimatta emme ole saaneet yhteyttä älylliseen elämään toisilla planeetoilla. Mutta miksi kommunikaatioyrityksemme on jätetty huomiotta (vai onko)?

Lue lisää...

Hengitysharjoitukset masennusoireiden hoidossa

Masennus on kuin musta, piskuinen rakkikoira, joka vie ilon ja energian elämästä. Masennusta ylläpitää levoton, vatvova ja negatiivinen mieli. Masennuksen hoidosta on saatu hyviä tuloksia, kun potilaille on opetettu tietoisuustaitoja. Tietoisuustaidot, mindfulness, tietoinen läsnäolo – kaikki viittaavat itämaiseen ikivanhaan viisauteen. Tähän viisauteen pohjautuvia harjoituksia on tehty enenevästi länsimaissa jo vuosikymmeniä.

Lue lisää...

Viisi vanhan energian huijausta

Rakkaudella on monet kasvot, ja myötätunto on uuden energian sana, jonka näemme kehittyvälle Maalle.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Alitajunta

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 8.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - henkilökohtainen kulutusmuutos

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 6. Tee kulutusmuutoksesta henkilökohtainen

Lue lisää...

Mistä erotat oikean ja valegurun

Guru määritellään henkilökohtaiseksi ja valaistuneeksi uskonnolliseksi opettajaksi. Gurut ovat tärkeä osa hindulaisuutta ja joissain hindulaisuuden muodoissa gurujen seuraamista pidetään jopa välttämättömyytenä, jos haluaa edetä henkisellä polullaan.

Lue lisää...

Tunnelukko: Vajavuus

Jokaisella on omat tapansa tuntea, kokea ja reagoida. Toisinaan erilaiset pelot tai huolet pakottavat kätkemään omat tunteemme ja ongelmamme. Tunnistatko omat tunnelukkosi? Osa 18. Vajavuus.

Lue lisää...

Miten avata sydänkeskus?

Rakkauden vastaanottaminen on vaikeaa, jos sydänkeskuksesi on kiinni. Täydellisen, pyyteettömän ja universaalin rakkauden vastaanottaminen on lähes mahdotonta, jos et riko sydänpanssariasi. Olisiko aika avata sydämesi?

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Mistä äänet tulevat?

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 7.

Lue lisää...

Mitä pääsiäisen symbolit kertovat?

On taas se aika vuodesta, kun koti koristellaan keltaisilla tipuilla, maalatuilla munilla ja värikkäillä kukkasilla. Pääsiäiskoristeissa näkyy voimakkaasti kristillinen symboliikka. Mitä nämä symbolit kuvastavat?

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - tavaroiden lumo

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 5. Inhimillinen herkkäuskoisuus ja tavaroiden lumo

Lue lisää...

Multa kynsien alla ehkäisee allergioita

Jopa puolet suomalaisista kärsii jonkinlaisesta allergiasta näinä päivinä, vielä 1900-luvun alussa ne olivat harvinaisuus. Ruoka-aineallergioista kärsiviä on 10–30 prosenttia leikki-ikäisistä suomalaisista lapsista, mutta aikuisista enää 2-5 prosenttia. Siitepölyallergiasta sen sijaan kärsii noin viidesosa suomalaisista. Syytä allergioiden lisääntymiseen etsitäänkin nyt kuumeisesti ennaltaehkäisyn toivossa.

Lue lisää...

Tunnelukko: Vaativuus

Jokaisella on omat tapansa tuntea, kokea ja reagoida. Toisinaan erilaiset pelot tai huolet pakottavat kätkemään omat tunteemme ja ongelmamme. Tunnistatko omat tunnelukkosi? Osa 17. Vaativuus.

Lue lisää...

Sinulla ei ole oikeutta olla onneton, ei koskaan!

Otsikko saa varmasti monet näkemään punaista, sillä ensimmäiseksi mieleen tulee vastaväite, että minä saan olla onneton jos haluan, tämä on minun elämäni. Jos väite onkin raflaava, saa se sinut ajattelemaan ja kysymään, miksi minulla ei olisi oikeutta olla onneton?

Lue lisää...

Tietoinen rakkaus: miten parannat seksielämääsi?

Olit sitten sinkku, naimisissa tai parisuhteessa, seuraavat neuvot kohentavat seksielämääsi ja tuovat siihen kokonaisvaltaisen ulottuvuuden.

Lue lisää...

Elementit: Ikuisesti muuttuva vesi

Maa, ilma, tuli ja vesi ovat ikiaikaisia voimanlähteitä, elementtejä. Koko maailmankaikkeuden voidaan ajatella muodostuvan elementtien muodostamista hiukkasista. Niiden avulla luonto ja me ihmiset pysymme hengissä ja kiertokulussa. Jokin elementeistä voi tuntua läheiseltä siksi että se vain tuntuu oikealta, tai vaihtoehtoisesti se voi osua horoskooppimerkkiisi. Elementtien voimia voidaan sekä käyttää henkisinä avustajina, että käsittää monin eri tavoin. Sarjan kolmannessa osassa esittelemme vesielementin.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Toiminta

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 6.

Lue lisää...

Leikkimielinen asenne kuuluu henkisyyteen

Henkisyys ei saisi olla ryppyotsaista vakavamielisyyttä, vaan ilossa kylpevää ja elämästä nauttivaa olemista. Leikkimielinen ja luova asenne elämää kohtaan on henkisyyttä. Tässä mielessä leikkimielisyys on luovaa suhtautumista realiteetteihin. Kansankielinen vastine luovalle, kypsän henkisyyden taustoittamalle leikkimielisyydelle on tehdä asioita pilke silmäkulmassa.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - tee suunnanmuutos tänään

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 4. Tee suunnanmuutos tänään

Lue lisää...

Kummituskissa ja kasvoton mies

Minkälaisia kokemukset toispuoleisen hengistä ovat? Lue jutusta sykähdyttäviä omakohtaisia kertomuksia. Entä onko sinulla tällaisia kokemuksia?

Lue lisää...

Tunnelukko: Ulkopuolisuus

Jokaisella on omat tapansa tuntea, kokea ja reagoida. Toisinaan erilaiset pelot tai huolet pakottavat kätkemään omat tunteemme ja ongelmamme. Tunnistatko omat tunnelukkosi? Osa 16. Ulkopuolisuus.

Lue lisää...

Kuinka parantaa sisäinen lapsesi

Ei ole koskaan liian myöhäistä saada onnellista lapsuutta. Seisoin tuijottamassa rypistynyttä, tuulen pahoinpitelemää julistetta ilmoitustaululla. Jokin pysäytti minut sillä hetkellä, jokin sai minut miettimään näitä sanoja ja pureskelin niitä hitaasti mielessäni.

Lue lisää...

Voiko kuoleman kanssa tulla sinuiksi?

Milloin se tapahtuu? Mitä sen jälkeen tapahtuu? Sattuuko se? Ajatus kuolemasta herättää usein ahdistusta ja se voi tehdä elämästä raskasta. Joskus ahdistus helpottaa, kun kuolema tulee sattumalta lähelle, mutta kuoleman kanssa voi opetella tulemaan sinuiksi myös itse.

Lue lisää...

Syytätkö itsäsi? Buddhalaisilla on sinulle jotain kerrottavaa

Kuulutko niihin ihmisiin, jotka syyttävät itseään jatkuvasti? Monet miettivät välittömästi, mitä ovat tehneet väärin, jos joku henkilö ei huomioi meitä tai vetäytyy seurastamme. Ja jos meihin kohdistuu suoria syytöksiä, otamme helposti syyn niskoillemme - huolimatta siitä, mitä todella tapahtui. Tapa on haitallinen, mutta siitä voi onneksi päästä eroon.

Lue lisää...

Elämänvesi sisällämme

Ilman vettä ei olisi elämää, jota pidetään pyhänä eri kulttuureissa. Kristityt liittävät lapset seurakuntaan pyhällä elämänvedellä. Vesi on kunnioitettava elämän ehto, jonka vaikutukset jo Hippokrates tunsi. Harva meistä kuitenkaan tuntee veden merkityksen oman kehonsa toiminnassa.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Luottamus

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 5.

Lue lisää...

Tunnesolmut auki prananadi reinkarnaatio -terapialla

"Ajantaju meni hoitopöydällä maatessa terapiaistunnon aikana. Sain purkaa tunteitani nykyisen elämäni osalta asioista, joita en ollut edes tietoisesti ajatellut. Olo oli istunnon jälkeen todella kevyt ja energinen." Nämä ovat omia kokemuksiani reinkarnaatio- eli uudestisyntymisterapiasta.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - sinua tarvitaan

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 3. Sinua tarvitaan

Lue lisää...

Juoksumeditaatio opettaa läsnäoloa

Juoksumeditaatiossa tietoinen läsnäolo kohdistuu kehon eri tuntemuksiin, hengitykseen virtaan elimistössä ja liikkeeseen. Juoksuliikkeen ja kehon tuntemusten tietoinen tarkastelu tekee hölkkälenkistä meditaation. Aiempi meditaatiokokemus on avuksi harrastusta aloittaessasi ja toisinpäin. Juoksemisella ja meditaatiolla on yllättävän paljon yhteistä.

Lue lisää...

Tunnelukko: Uhrautuminen

Jokaisella on omat tapansa tuntea, kokea ja reagoida. Toisinaan erilaiset pelot tai huolet pakottavat kätkemään omat tunteemme ja ongelmamme. Tunnistatko omat tunnelukkosi? Osa 14. Uhrautuminen.

Lue lisää...

Kiinnostaako kanavointi - 7 ohjenuoraa kanavoinnin aloittamiseksi

Kanavoidut tekstit ovat viestejä henkimaailmasta esimerkiksi enkeleiltä, ylösnousseilta mestareilta tai valo-olennoilta, mutta kanavoituja viestejä voi tulla myös kosmisilta ystäviltämme avaruudesta. Kanavana voi toimia, jos on tarpeeksi herkkä vastaanottamaan viestejä toisesta maailmasta.

Lue lisää...

Yliajattelu mielenrauhan tiellä

Tuntuuko, että päässäsi surisee? Valtaavatko ajatukset mielesi tai pysähdytkö usein miettimään jotain asiaa? Kyseessä voi olla yliajattelu. Vaikka on tärkeää pohtia asioita, voi liiallinen ajattelu aiheuttaa myös erilaisia ongelmia, kuten pääsärkyä, menetettyjä yöunia tai rikkoutuneita ihmissuhteita. Mitä yliajattelu voi olla ja miten päästä siitä eroon?

Lue lisää...

Opi Navajointiaanien tapa solmia rauhaa

Navajointiaaneilta - samoin kuin monilta muiltakin alkuperäiskansoilta - maailman valtaa pitävillä olisi paljon oppimista tänäkin päivänä. Navajointiaanien elämäntapa tähtää harmoniaan eikä rauhantekossa hötkyillä.

Lue lisää...

Herätä sisäinen äänesi: Odotus

Meillä jokaisella on intuitio, oma sisäinen äänemme, joka johtaa meitä eteenpäin elämässä. Sisäisen äänen kuuleminen ei aina ole helppoa, sillä se peittyy helposti muun "älämölön" alle. Jos sisäinen äänesi kuuluu heikosti tai ei ollenkaan, lähde kanssamme seikkailulle herättämään oma sisäinen ääni. Osa 4.

Lue lisää...

Suhteet henkisellä polulla - osa 5: pelastamisen ja palvelemisen ero

Tämä postaus on vaikea kirjoittaa, koska se loistaa valoa yhteen ydinmalliin, jota olen yrittänyt rikkoa käymällä vuosia terapiassa ja rukoilemalla – pelastajakompleksi. Te joille "kolmiodraama" on tuttu, tiedätte, että draamaa syntyy usein silloin, kun otamme jonkin kolmesta roolista – uhri, marttyyri ja pahantekijä.

Lue lisää...

Läpimurto on lähellä

Miten tietää, kun on lähestymässä merkittävää läpimurtoa? On kolme päämerkkiä, joita voi etsiä ulkoisesti ja sisäisesti. Näiden merkkien määrittämisessä on usein vaikeutena se, miten ne ilmaistaan: tasapainoisena vastakohtaisuutena.

Lue lisää...

Arkipäivän henkisyyttä - kuluttaja valitsee

Henkisyys ei ole vain kauniita ajatuksia tai teoriaa, vaan henkisyys tulee näkyä myös arjen pienissä teoissa. Oletko pohtinut millainen on sinun suhteesi Äiti Maahan ja kuluttamiseen? Olisiko vihdoin tekojen aika? Osa 2. Kuluttaja valitsee - voimme tehdä muutoksen kulutuskulttuuriin

Lue lisää...

Henkisyyden vuodenajat - kevät

Henkinen kehitys etenee elämän aikana eri tavoilla, kehitys kun on kausittaista. Henkisyyden vuodenajat symboloivat henkisen kehityksen kausivaihteluita, toisin sanoen, elämän syklisyys tuntuu sielussa vuodenaikojen vaihtelulta. Mitä kevät merkitsee henkisyyden vuodenajoissa?

Lue lisää...

Tunnelukko: Tunnevaje

Jokaisella on omat tapansa tuntea, kokea ja reagoida. Toisinaan erilaiset pelot tai huolet pakottavat kätkemään omat tunteemme ja ongelmamme. Tunnistatko omat tunnelukkosi? Osa 14. Tunnevaje.

Lue lisää...

Sielun 7 tapaa kommunikoida kanssasi

Sielun kieltä ei aina ole helppo ymmärtää, sillä sielu kommunikoi symbolien, metaforien, runojen, magiikan ja syvien tunteiden kautta. Miten sielu kommunikoi kanssasi, tässä seitsemän esimerkkiä.

Lue lisää...

Positiivisen ajattelun pimeä puoli

Onko olosi  kurja? Tuntuuko elämästä puuttuvan punainen lanka? Ajattele positiivisesti! Se muuttaa elämäsi, kunhan omistaudut sille ja toteutat sitä teoissasi. Vai muuttaako?

Lue lisää...